Перейти к публикации

Автофем Blueberry від Divine Seeds (40Wx2 LED Евросвет 6400К + 50W Фітолампа + 10w Led 3000K). Перший досвід грову

Рекомендованные сообщения

Вітаю всіх, шановні) 
Почитав репорти інших людей і захотілось вести свій, тим паче, що досвіду в цій сфері зовсім не маю, і ще місяць тому для мене вирощування двіжухи було чимось зовсім далеким. 

Вірішив спробувати виростити перший куст, і спочатку зовсім не хотів витрачати грошей на нормальний сетап, то почав колхозити максимально: 
Купив 9 направляючих по довжині в 1м і почав збирати коробку 60х50х80 яку потім обіліпив пенофолом і зробив дверцю щоб був зручний доступ до квітки)
Але після того як я витратив 10 годин на те, щоб зібрати ручний бокс, і накупити електроніку (комп'ютерні кулери з usb виходом + термогігрометр + розумну розетку + розетку з аналоговим вимикачем для світла) та протестувати автоматизацію - прийшов до висновку, що ця схема працююча, але, воно було настільки все криве та косе... І коли я вмикав світло LED 80вт, то бокс світився наче новорічна ялинка... Для мене це не підходило, тому я вирішів що потрібно щось більш професійне для мого нового хоббі. 

Після цього досвіду я вирішив, що потрібно переосмислити підхід до діла і почав думати ще й про іншу проблему - це запах, який мені максимально потрібно утилізувати, щоб не викликати зайвої уваги. Тому кінцевий сетап у мене вийшов такий:
Світло:

1. Лампа Евросвет 6400K 40W в кількості 2 шт - 500 грн
  2. Світлодіодна фітолампа Venom 50W SMD 5730 220В - 720 грн 
  3. Лампа 10w LED 3000K  - 80 грн 
  4. Патрон E27 на шнурке х2 - 100 грн 

В цілому моя стратегія така на вегу давати 80w 6400K світла, після переходу на передцвіт та цвіт - дати фітолампу + евросвет, або фітолампу + 10w LED 3000K. Але в останньому варіанті, боюсь, що квітці не вистачить світла. Можливо знаючі люди підскажуть з цього приводу? Бо додавати щось до сетапу не хочу, занадто вже багато коштів витратив. 

Гроубокс та аксессуари:

• "Garden HighPro - EcoPro 40" (40x40x140) - 2800 грн
  • Байкерська сітка 40х40 на крючках - 350 грн (вирішив наколхозити з неї скрог) 

Земля та добрива: 

1. Купив набір від Hydroponics Kit по 500мл (Grow, Bloom, Micro), а також PH up та PH down. + Набір лакмусових папірців для заміру Ph - ~700 грн   
  2. Землю взяв універсальну 10л з помірним вмістом добрив в ньому + гроубег на 10л - 160 грн 

Вентиляція: 

1. Канальний вентілятор GardenHigh Pro ProFan TT100 - 1900 грн 
  2. Гофра для видуву + затискачі - 200 грн 
  3. Вентілятор комп'ютерний 120х120мм з usb - дві штуки. Залишились з минулого недосетапу. Зараз працює лише один - на вдув в гроубокс - ~220 грн штука
  4.  Зворотній клапан для вентіляції  100мм - 150 грн 
  5. Вугольний фільтр - Pro Active 100mm - 1900 грн 

Автоматизація:

1. Xiaomi Mi temperature and Humidity 2160 грн 
  2. Розумна розетка Xiaomi Smart Plug 2 - 650 грн
  3. Розетка з механічним таймером Lemanso - 200 грн 

Як варіант, я дивився багато людей автоматизацію на реле, але в мене немає великих знань в електриці, тому я вибрав більш юзер френдлі варіант, точніше я їх декілька перепробував і цей досить таки непоганий. На світло ми кидаємо розетку з механічним таймером і виставляємо час роботи з 6:00 до 24:00. До розумної розетки ми підключаємо вентиляцію. Плюс розумної розетки в тому, що ми можемо задавати сценарії та дивитись лог того які події відбуваються всередині боксу, яка максимальна/мінімальна температура та вологость за день, при цьому, не будучи поблизу) 
Події для вентиляції які налаштував (зараз це тільки вентілятор на вдув свіжого повітря):

•  якщо температура нижче 16 градусів або вологість впала нижче 40 - вимкнути вентиляцію та надіслати сповіщення на телефон
  • Якщо температура вище 27 градусів або вологість більше 73 - ввімкнути вентиляцію та надіслати сповіщення на телефон
  • Стандартний графік роботи 6:00 - 24:00, а також вмикання на 2 хвилини кожної години для вдування свіжого кисню з 00:30 до 05:30

Але в цьому сетапі є одна велика проблема - це те, що від максимально зав'язаний на інтернеті. Якщо будуть проблеми з доступом до інтернету, або сервера ксяомі впадуть - всі ці дії не будуть виконуватись :sho:

І так в сумі мій працюючий сетап вийшов в - 10790 грн. Фотки прікріпив, але поки що витяжний вентілятор не працює й фільтр не підвішений, поки запаху квітка не виділяє)  

Чому я написав працюючий сетап? Тому що до цього я ще хотів від"єднати від мережі автоматизацію й купив Xiaomi Gateway та Agara Smart Plug, але вони один одного не підтримували і на цьому приколі я злив ще 2к грн))) 

Тепер щодо самої квіточки) Замовляв горіхи на одному відомому сайті, одна семка коштувала 350грн, взяв 3 шт, просто щоб вони пришли в фірмовій упаковці) 

image.thumb.png.771280c51e0cfd78e875790fcce74c30.png
Характеристики: 

• Висота до 140 см 
  • ТГК 22%
  • 50 Indica / 40 Sative / 10 Ruderalis
  • Цвіт: 56 днів
  • Урожайність до 450 гр на кв. м
  • Країна виробник: Канада 

Вирішив обрати саме цей сорт, тому що він мені здався максимально сбалансованим, буде цікаво спробувати якщо все вийде) 

Як я і сказав раніше, досвіду у мене в цьому немає, тому буду радий будь-яким порадам. 

Зараз ми на 8 дні після скидування каски, стан такий

Изменено пользователем MrSilverBullet
title edit
  • Like +1 6

Поделиться сообщением

Фотки трохи покоцались в основному треді.

Сетап:

image.thumb.png.618ce14ff899c60e937134e47d6857c3.png

image.thumb.png.cdc6087708e69f87eeaa22ad3ef7d333.png

9 день від пророщування:

image.thumb.png.40c75afea8a486e859c9124c19667885.png

• Like +1 5

Поделиться сообщением

• MrSilverBullet changed the title to Автофем Blueberry від Divine Seeds (40Wx2 LED Евросвет 6400К + 50W Фітолампа + 10w Led 3000K). Перший досвід грову

Здравствуй бро)

Так а что за сидбанк у блюхи?

Поделиться сообщением

3 hours ago, MrHaze said:

Здравствуй бро)

Так а что за сидбанк у блюхи?

Вітаю! Сидбанк - Divine Seeds 

До речі, може хтось пояснити мені чи використовують LST і скрог разом? Чи дає це якісь додаткові результати? В плані кінцевої ваги

І ще, я вже планував намішувати добрива на 12-14 день, чи це нормально, чи можливо ще рано це робити? 

Також замовив собі цифровий ph/tds метр, бо покурив форум і зрозумів що без цього ніяк) 

• Like +1 2

Поделиться сообщением

48 минут назад, MrSilverBullet сказал:

До речі, може хтось пояснити мені чи використовують LST і скрог разом? Чи дає це якісь додаткові результати? В плані кінцевої ваги

І ще, я вже планував намішувати добрива на 12-14 день, чи це нормально, чи можливо ще рано це робити? 

Привіт! LST і скрог можна використовувати разом, але тільки поступово. Спочатку lst після двох тижнів, а вже на четвертому тижні скрог. Тож зарано сітку натягнув, краще зніми її, бо вона поки "не на часі") Та ще з таким горщиком... lst робити буде незручно, згодом зрозумієш чому. Добрива теж поки що не потрібні, бо перші три тижні їх вистачить, що були у грунті з самого початку, а вже потім додавай. І побільше читай форум, дуже багато корисної інформації за стільки років існування назбиралося тут. Користуйся частіше пошуком. Багато питань зникнуть, як і не бувало. Я теж свого часу поспішив і витратив даремно кошти. Тепер розумію, що спочатку краще почитав би, що досвідчені люди пишуть. Ось вже півроку читаю теорію. Пішло на користь. Сподіваюсь, твій перший досвід буде набагато позитівнишним. Гуд лак тобі в такій нелегкій та цікавій справі):rasta_peace:

• Like +1 3

Поделиться сообщением

16 часов назад, MrSilverBullet сказал:

Фотки трохи покоцались в основному треді.

Сетап:

image.thumb.png.618ce14ff899c60e937134e47d6857c3.png

image.thumb.png.cdc6087708e69f87eeaa22ad3ef7d333.png

9 день від пророщування:

image.thumb.png.40c75afea8a486e859c9124c19667885.png

Приветствую бро🤝 

сними пластиковые рассеиватели с ламп!

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Зі стартом! Вдалого гроу! Підписався)

• Like +1 2

Поделиться сообщением

20 годин тому, MrSilverBullet сказав:

Зворотній клапан для вентіляції

прибери. Воно тут зайве, бро:drujba:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

13 hours ago, Louvre said:

Привіт! LST і скрог можна використовувати разом, але тільки поступово. Спочатку lst після двох тижнів, а вже на четвертому тижні скрог. Тож зарано сітку натягнув, краще зніми її, бо вона поки "не на часі") Та ще з таким горщиком... lst робити буде незручно, згодом зрозумієш чому. Добрива теж поки що не потрібні, бо перші три тижні їх вистачить, що були у грунті з самого початку, а вже потім додавай. І побільше читай форум, дуже багато корисної інформації за стільки років існування назбиралося тут. Користуйся частіше пошуком. Багато питань зникнуть, як і не бувало. Я теж свого часу поспішив і витратив даремно кошти. Тепер розумію, що спочатку краще почитав би, що досвідчені люди пишуть. Ось вже півроку читаю теорію. Пішло на користь. Сподіваюсь, твій перший досвід буде набагато позитівнишним. Гуд лак тобі в такій нелегкій та цікавій справі):rasta_peace:

Дякую за відповіді, сітку зняв. З LST буду думати, бо дійсно, через те що нема куди фіксувати матеріал для зв"язування, то доведеться щось колхозити... Форум вже курю десь тиждень і кожен день щось нове дізнаюсь) Я тепер також думаю, що краще б було б спочатку все дізнатись, а потім вже робити... Але така я людина, що поки практично не почну робити, то теорія не сильно засвоюється)) Сподіваюсь буде позитивний результат! 

8 hours ago, GoodGrou said:

Приветствую бро🤝 

сними пластиковые рассеиватели с ламп!

Зняв, дякую! Квіточці думаю сподобається)  

4 hours ago, Neverminder said:

прибери. Воно тут зайве, бро:drujba:

Дякую за пораду. Поки що не юзав його) Лежить на полиці як і весь сетап пов"язаний з вентиляцією... Окрім одного usb вентеля який постійно працює на вдув. 
Думав цей клапан може бути корисним, коли квітка буде цвісти щоб уникнути запаху в приміщенні) Але ще покурю форум щодо цього   

• Like +1 1

Поделиться сообщением

50 минут назад, MrSilverBullet сказал:

Зняв, дякую! Квіточці думаю сподобається)  

И еще бро, вот эти лампы которые на 40-50w так сказать не долгоживущие.. лучше взять 10 шт по 15-17вт.. ну чисто моё мнение. 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

36 минут назад, MrSilverBullet сказал:

З LST буду думати, бо дійсно, через те що нема куди фіксувати матеріал для зв"язування, то доведеться щось колхозити... 

В мене теж такий самий гроубег, тільки наполовину менший. Також поспішив і спочатку купив, а потім прочитав про lst, що такий спосіб вирощування додає кінцевої ваги. Треба було купити пластиковий, він набагато зручніший при цій методиці. Тож, як варіант - перше, що прийшло на думку це взяти ізольований алюмінієвий дріт підходящої товщини, натягнути зверху по колу та зафіксувати. І вже до нього кріпити прищіпки. Так, думаю, грунт буде добре триматися і при поливі вода не стікатиме по боках гроубега. 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

36 minutes ago, GoodGrou said:

И еще бро, вот эти лампы которые на 40-50w так сказать не долгоживущие.. лучше взять 10 шт по 15-17вт.. ну чисто моё мнение. 

Я би взагалі, якби не почав робити перший саморобний варіант боксу і мав вже трохи прокачані знання, то шукав би якесь більш професійне рішення 
Наприклад щось типу проф. лампи для теплиць. Але в боксі місця не буде для такої :(
Сподіваюсь цих ламп на перший час вистачить, а далі буду дивитись 

• Like +1 2

Поделиться сообщением

3 часа назад, MrSilverBullet сказал:

Сподіваюсь цих ламп на перший час вистачить, а далі буду дивитись 

Це тільки початок) Далі буде... Коли почав збирати все до купи, то виявилося, що це дуже витратне хобі. Але воно рано чи пізно окупиться. Тож поки що витрати та витрати, бо майбутній досвід того коштує!

• Like +1 1

Поделиться сообщением

11 день

Зняв на 10му дні розсіювачі з лед ламп по рекомендації
@GoodGrou, квітці сподобалось, почала збільшуватись в рості значно швидше, скоріше за все був недосвіт і тому вона так повільно росла. Також відкопав у себе в кладовці мінівентіль від Rztk на прищепці, повісив його і вчора в тестовому режимі щоб він дув вище рослинки. Але через це температура почала підійматись до 30 градусів, тому відкопав ще одну розетку з мех. таймером і поставив щоб кожної години коли працюють лампи він вмикався на 15 хв. Температура таким чином тримається 25-27 градусів. 

Spoiler

image.thumb.png.10a1c1260901223029f1c009e08d3762.png

Також сьогодні полив 1л фільтрованої води в 3 заходи, з дренажу витекло ~100мл. Намагався виміряти китайскими лакмусовими папірцями Ph входу та виходу, але поки не прийшов нормальний електронний вимірювач, то результати публікувати не буду... Ще замовив собі аналог B-52 та CalMag. Думаю що завтра/післязавтра коли уже буде все на руках заміряю Ph та ppm води яку лью, виходу і вже буду намішувати CalMag + B-52, і через тиждень десь давати вже повноцінний компот 

Щодо самої квітки зараз вона виглядає так: 

Spoiler

image.thumb.png.060b5c79c2f3136abbf4181d86d33aa9.png

Вона почала збільшуватись, за вчора на відсотків 10-15) Також почали з'являтись нормальні листочки знизу) Каеф, я просто в щенячому захваті)) Кожен день ходжу, і подивляюсь на неї)) Тупо кайфово за її зрістом спостерігати) 

Але, помітив що їй не вистачає або вона не може засвоювати мінерали, на верхніх листках з'явились пару точек, здається це недостаток магнію, якщо не помиляюсь 

image.thumb.png.d7ea76daf2bd634f108743a51fe3d324.png

Але в цілому, вигляд мені подобається, враховуючи, що вона поки що просто на фітрованій воді без будь-яких добавок

• Like +1 4

Поделиться сообщением

Зі стартом! Хай щастить! Успішного гроу:rasta_peace:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Бро, успіху! Шо скажеш про гарден про? Дуже шумить чи тихесенький? Бо теж зараз витяг шукаю собі 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

18 hours ago, Olka said:

Зі стартом! Хай щастить! Успішного гроу:rasta_peace:

Дякую! 

1 hour ago, INVICTUS said:

Бро, успіху! Шо скажеш про гарден про? Дуже шумить чи тихесенький? Бо теж зараз витяг шукаю собі 

скажу чесно, я думав витяг не буде так шуміти) Скачав шумомір, на першій швидкості 60-63дб, на другій швидкості до 70дб. При чому основний звук йде на виході… Я зараз шукаю якійсь засоби, щоб зменшити звук, бо відчуття наче в цехі знаходишься) 

Можливо я б щось інше пошукав, але думаю менш шумні варіанти коштують більше 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Привіт всім! День 13 від сбросу каски

Почну с того, що оновив свій ассортимент добрив та мінералів та купив TDS/PPM метр. Вирішив повніст'ю йти з відчизняним виробником і продовжив користуватись FloraGrowing взяв у них B-Booster (B-52), HydroMinerals (CalMag) та Hydro Cleaner. Щодо дозувань, бачив кастомні таблиці від юзерів на форумі, але буду використовувати ті, які у виробника на сайті вказані. 

Spoiler

image.thumb.png.38dda53989229007fd737c7a5fa10e7b.png

Зробив заміри води в крані та бутильованої. PH ~6.1-6.5, ppm з крану ~300, бутильована - 40 ppm. Тепер стало зрозуміло, чому квітка повільно росла і в неї з'являється дефіцит чогось) Вона ж взагалі не може мінерали засвоїти. Думаю переходити на кран-колу з попереднім її відстоюванням

Поточний стан справ такий: рослинка вимахала в розмірах за два дні) Чітко видно що їй не вистачало світла, тому вона була як в анабіозі. Бо дивлячісь топіки людей які гровять вже довго, у них вже на 10 день в два-три рази більше дівчата... Сподіваюсь що тепер з появою прилада для вимірювання у моєї дівчинки справи підуть набагато краще)

Spoiler

image.thumb.png.6b281180cd22059d47e30106b2ee06ad.pngimage.thumb.png.eb84114dd6010afca90b1b3244ac481e.png

Зараз я графік поливу роблю такий 1 день полив 1-1.5л води, день відпочинку і на 3й день ще раз полив. До добрив поки що не добирався, думаю вже на дні 17му це починати робити і вже думаю, починати в цей же час робити тренування LST. 

Сьогодні на полив замішав b-booster 2мл/1л + hydroMinerals 1мл/1л. Залив 1.5л, вихід на дренажі десь 250 мл. Ph розчину був 6.2, ppm 400. Був здивований що прямо ідеальний ppm вийшов)

На виході правда щось дивне вийшло - Ph 5.8, ppm 2900. не можу зрозуміти таке взагалі можливо? звідки така гіганська цифра по ppm, чи потрібно щось з цим робити зараз? Просто я трохи в шоці якщо чесно) З таким ppm на виході, там хоть дисцильовану воду лий. Я так розумію, це через те що земля сама по собі містить багато мінералів чи шо..

Короче, якщо є якісь поради, то буду радий їх почути, бо цифра в 3к ppm мене, якщо чесно - лякає)) 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

10 часов назад, MrSilverBullet сказал:

..

Короче, якщо є якісь поради, то буду радий їх почути, бо цифра в 3к ppm мене, якщо чесно - лякає)) 

Ну так кайфуй) твоя земля дозволяє тобі нічого не робити перші 2-3 тижні, а поливати тікі водою, все файно друже, земелька добра, так і повинно бути, не переймайся та не лий компот ці перши тижні)

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Хоу, тікі накурений прочитав шо ти вже на першому тижні на зарядженому грунті компот мутиш, з цим зав'язуй поки що, ти шо. В тебе і так там заряджено 3к, астанавітєсь.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Макси у темряві можеш по листу давати б52 у вигляді 1мл/л та по 100мл пшикати, і то не зараз, а десь через пару днів👍💪

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Та й з поливом не части. Я на землі перши рази десь раз в 7-10 днів проливав до дренажу та їм вистачало з достатком. Земля має властивість затримувати вологу, це не кокос котрий сохне за пів дня 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

11 часов назад, MrSilverBullet сказал:

На виході правда щось дивне вийшло - Ph 5.8, ppm 2900. не можу зрозуміти таке взагалі можливо? звідки така гіганська цифра по ppm, чи потрібно щось з цим робити зараз

Земля багата різними металами при стоку в дренаж все сумується до купи. Також в землі чималий буфер. Кислий пш вказує на значну кількість гумінових з'їднаннь в землі. Робити з цим нічого не треба. Важливо заливати рівний пш 6.5 і все буде добре.

З таким ppm на виході, там хоть дисцильовану воду лий.

Дощова вода як раз має 6.5 пш та нульовий ппм. Кран кола для землі підходить зле оскільки має забагато зайвих солей хлору та гідрокарбонатів. Землю вартує підливати певними об'ємами чистою водою. Осмос підійде, але треба пильувати за вмістом  кальцію  та магнію. Мікра компенсує трішки, але при більших дозах будуть інші макроелементи дозувати сильно. Тому потрібно всю вегу лити б-52 хоча б. 

бутильована - 40 ppm. Тепер стало зрозуміло, чому квітка повільно росла і в неї з'являється дефіцит чогось)

пш за кислий був, не транспортувалися лужні елементи кальцію та калію (це наша цегла)

Щоб вода мала енергетичний потенціал, вона повинна мати електролітичну емність яка буде складатися з багатства різних металів, з окрема магнію (доступного магнію) 

До прикладу, якщо у 1 літрі води 50ппм магнію, і туди додати 1мл кислоти, відбудеться елетролітична дисоціація. В процесі цієї реакції будуть вивільнятися іони водню і чим більше буде кислоти по відношенню до магнію, тим інтенсивніша буде реакція, а пш нижчий. По завершенню реакції, пш лишиться на певному рівні і не повернеться до початкового значення.

Тож якщо у воді буде 300ппм виключно магнія та кальція, 1мл кислоти буде не достатньо щоб перетворити всі метали. Пш повертається до початкового значення. 

І чим більша концентрація  іонів металів у розчині, тим довше пш утримується на заданому рівні.

топіки людей які гровять вже довго, у них вже на 10 день в два-три рази більше

маєш мікру. 1мл на 1л осмосу. І по листу після вимкнення світла. Профіт.   Дозу не перевищувати і на кранусі не замішувати.

B-Booster можна змішати з мікрою 2мл на 1л + 1мл мікри. По листу, що треба. 

Листові обробки на землі суттєво компенсують любі локальні проблеми з пш чи із засвоюванням певних елементів через антагонізм. Локальне засвоювання аніонів та катіонів зробить рослинку рохжирівшою. Коріневою вона їсти буде менше, оскільки в залежності від типу зовнішніх обробок, рослина видає або кислий залишок, або лужний. Тож, якщо середовище більш лужне (земля з буфером) є сенс обробляти розчинами з пш 6.0, а якщо прикоренева середа кисла, є сенс обробляти більш лужним розчином.  Але лужним розчином загалом вважається здебільшого оксид калію.

• Like +1 2

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

Схоже переливаєш, бро

Скинь вид збоку 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Підсип грунту під сім'ядолі

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...