Перейти к публикации
  • 0

Лізуть плями по листю

Go to solution Solved by ХаПаZz,

Вопрос

Вітаю брази , не можу впізнати болячку , з того що відбувалося , був трохи перелив , часом трохи передоз , бачив літало пару мошок . Вологість 45-60% темпа 20-26° , 45 днів цвіту  , плями є на обох рослинах в основному на нижніх листах , є  і по краях і по центру , може бути якійсь грибок , хто що скаже ?

IMG_20241108_194000261.jpg

IMG_20241108_193801459.jpg

IMG_20241108_193815182.jpg

IMG_20241108_193645141_HDR.jpg

IMG_20241108_193630724.jpg

IMG_20241108_193621099.jpg

IMG_20241108_193606090.jpg

IMG_20241108_193555195_HDR.jpg

IMG_20241108_193536686.jpg

IMG_20241106_191508620.jpg

IMG_20241106_191515666.jpg

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0
6 минут назад, boyarskiy сказал:

на некоторых фото дефекты выглядят странно, как будто живность поучаствовала

Это так выглядят последствия невозможности растением зачерпнуть аонионы фосфора ибо их глушит избыток щелочи в виде карбонатов, калия и др. А, когда фосфора нет, то атф не строится, имунитет ослаблен и начинают вылазить всякие симптоматические косяки.  Ему кислотность нужно привести в порядок и все наладится.

Изменено пользователем ХаПаZz
  • Like +1 1

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0

А шо показують прибори,особливо hp метр?

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

А мне кажется похоже на попадание компота на листья, или листья выделили влагу и соприкасались с соседними, из-за чего запарились и получились такие пятна.

Изменено пользователем LeSt
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, LeSt сказал:

А мне кажется похоже на попадание компота на листья, или листья выделили влагу и соприкасались с соседними, из-за чего запарились и получились такие пятна.

Та ні бро , не те , ці листи не торкалися один одного чи до бортів палатки , як плями почали збільшуватись я розрізав це листя 

Поделиться сообщением

• 0
21 час назад, Яр13 сказал:

плями є на обох рослинах в основному на нижніх листах

якщо молодняк верхній без проблем то на низи можна забити.  Але в коріневій явно не все в порядку було чи є. Що, за горіхи? що за, грунт? 

• Like +1 1

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, gans30 сказал:

А шо показують прибори,особливо hp метр?

Привіт бро , та на момент зроблених фото і до того по пш взагалі ніяких проблем не було , залив пш6 і в дренажі теж пш6 , кампот в районі 1050ппм дренаж був в районі 1600-1700ппм , вода крануха 350ппм , полив раз на добу базою , і через день або через два додатковий полив стімами  , через це трохи був перелив рослин .  Бентежить що однакові плями на обох рослинах - значить проблема одна  , кампот я теж роблю однаковий для обох але не зміг індефікувати що це за дефіцит , подумалось що це може бути щось грибкове

Поделиться сообщением

• 0
2 минуты назад, ХаПаZz сказал:

якщо молодняк верхній без проблем то на низи можна забити.  Але в коріневій явно не все в порядку було чи є. Що, за горіхи? що за, грунт? 

Привіт бро , кокос і горіхи від бро Кактуса Мінт Джелі та гелато , зачастив з додатковими поливами стімами і був трохи перелив . Молоде листя в нормі , проблеми на нижніх листах

Поделиться сообщением

• 0
50 минут назад, Яр13 сказал:

проблеми на нижніх листах

їх ти вже не виправиш, орієнтуйся по верхніх.  Вірогідно, що в тебе переливи змішали карти + якщо в тебе до купи є трохи засолу калієвого, то кислотність субстрату може бути за низька. Калійні надлишки довше утримують понижений пш.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, ХаПаZz сказал:

їх ти вже не виправиш, орієнтуйся по верхніх.  Вірогідно, що в тебе переливи змішали карти + якщо в тебе до купи є трохи засолу калієвого, то кислотність субстрату може бути за низька. Калійні надлишки довше утримують понижений пш.

Привіт, бро, і що робити в таких випадках? Промивка з клінером на кокосі повинна ж допомогти?

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
В 10.11.2024 в 20:13, Яр13 сказал:

не можу впізнати болячку

В 10.11.2024 в 20:13, Яр13 сказал:

був трохи перелив , часом трохи передоз , бачив літало пару мошок

так и не нашел что добавить бро) подчеркнул самое интересное)

а вообще сколько смотрю реп, у тебя всегда дренаж больше входа)) ни разу не переспрашивал, ибо был уверен, что ты знаешь что делаешь) Но сейчас уже интересно. А нахуя*?_)  

справедливости ради, отмечу, что на некоторых фото дефекты выглядят странно, как будто живность поучаствовала ( могу ошибаться) Но в этом случае, пожалуй, это последний из вариантов) 

• Like +1 1
  • Confused 1

Runtz & Gorilla Glue | Barney's Farm | Coco | Led ( текущий гроу )

Green Poison в 1 л. горшках / Кокос / АN  Сухой вес - 255 гр. :perfect:

:flower:  DWC | Blue Auto Mazar® от Dutch Passion | Led   Сухой вес - 416 гр. :peace:

Поделиться сообщением

• 0
21 минуту назад, Saintery сказал:

Привіт, бро, і що робити в таких випадках? Промивка з клінером на кокосі повинна ж допомогти?

Вітаю бро! Так однозначно промивати, я вже побачив там кінцівки листа з калійним профіцитом. Не знаю як тим клінером краще чи ні, в порівнянні з осмосом. Мені вистачає 15л осмосу щоб промити 10л мішок з кокосом. Навіть при засолі в 15тис сумарно, 15л вистачить. Осмос все втягне і вимиє. Клінер же, це той самий осмос з низьким пш. Після чого треба заправити нормальний компот з нормальним пш. Не буде зайвим дати по листу ту саму мікру, щоб підживити енергією та доступним азотом.

• Like +1 3

Поделиться сообщением

• 0
53 минуты назад, boyarskiy сказал:

вообще сколько смотрю реп, у тебя всегда дренаж больше входа)) ни разу не переспрашивал, ибо был уверен, что ты знаешь что делаешь) Но сейчас уже интересно. А нахуя*?_)  

Бро а що нахуя ? Дренаж високий став як рослини перейшли на цвіт , я раз промив через два дні знов те саме , кущі виглядали норм . Весною гровив і на цвіті теж дренаж постійно був +/- такий самий , я мив пару разів а він знову доходив до 1400 , я спитав  тут на форумі - мені відповіли до 1500 це не засол , в цьому грові дренаж трохі вищий за минулий , але і доза добрив більша і кущі більші то я і не парився , проливав добре тай росло все добре на етапі цвіту ,+/- тиждень як проявилося 

1 час назад, boyarskiy сказал:

ибо был уверен, что ты знаешь что делаешь)

Бро я почав гровити цієї весни , я тільки учусь)

1 час назад, boyarskiy сказал:

так и не нашел что добавить бро) подчеркнул самое интересное)

І на що конкретно воно тобі схоже з переліченого бро ? Я не зміг точно зрозуміти чи пов'язані ці плями з моїми боками , от і питаю собі на ус мотаю)

Поделиться сообщением

• 0
1 час назад, ХаПаZz сказал:

Вітаю бро! Так однозначно промивати, я вже побачив там кінцівки листа з калійним профіцитом. Не знаю як тим клінером краще чи ні, в порівнянні з осмосом. Мені вистачає 15л осмосу щоб промити 10л мішок з кокосом. Навіть при засолі в 15тис сумарно, 15л вистачить. Осмос все втягне і вимиє. Клінер же, це той самий осмос з низьким пш. Після чого треба заправити нормальний компот з нормальним пш. Не буде зайвим дати по листу ту саму мікру, щоб підживити енергією та доступним азотом.

Бро сьогодні зрізав частину гілок , кокос промив до 200ппм , трохи зменшив світло і залив легенький кампот 950ппм

так выглядят последствия невозможности растением зачерпнуть аонионы фосфора ибо их глушит избыток щелочи в виде карбонатов, калия и др.

Мене це і цікавило , бо я сумнівався чи не грибкова це якась зараза , не хотілося б на 6.5 тижні цвіту боротися з таким 

кислотность нужно привести в порядок и все наладится

Бро , ще хотів запитати , вже після того як полізли ці плями , як просох кокос я дав під корінь радіофарм+кендал для стимуляції імунітету. Тут почалося цікаве : весь цвіт з пш не було проблем , 6 залив і 6 в дренажі , після радіофарма рослини залужили дренаж до 6.5 і дренаж впав з 1600 ппм до 1100-1200ппм , а ще знову масово почали лізти стігми . Субстрат я промив і буду наблюдати за листами , але цікаво що з дренажем було , це в неї апетит проснувся чи щось інше ?

Поделиться сообщением

• 0
44 минуты назад, Яр13 сказал:

це в неї апетит проснувся чи щось інше ?

Ну так радіфарм це потужна штука, а в парі з кендалом тим більше. Синергізм виник, покращилася доступність речовин. І той і ніший препарати багаті азотом і купою всякого різного органічного походження. При регулярних поливах, радіфарму 0.5 на 1л вартує.

50 минут назад, Яр13 сказал:

чи не грибкова це якась зараза

Та ні, з такою лужною середою, ніякому грибку не сподобається. Не  бачу ознак

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
18 часов назад, ХаПаZz сказал:

з такою лужною середою

Бро , сьогодні ще не поливав , після ночі бачу виліз схоже дефіцит молібдену , почитав що таке через лужний дренаж , я її вчора промивав і весь дренаж був пш6.5-7 , залив база+калмаг 950ппм з пш6 , дивлячись на цей деф (якщо я не помилився в діагнозі) виходить там і зараз все залужено в коріневій . По хорошому я б дав по листу канабіоген дельта9 там є той молібден , але не сильно хочу пшикати зараз на 6.5 тижні цвіту, і ще питання : якщо промивка не допомогла як її заставити закислити коріневу ?

Вчора частково захарвив з обох кущів середину  , вона напевно стресанула , напевно тому що бачу що вчора погоріли стігми але сьогодні полізли свіжі 

@boyarskiy тебе бро теж тегну) ти б як розпетляв такий деф ? 

Тільки зараз зрозумів що в мене закінчився осмос і до завтрашнього вечора нема можливості купити :(

PXL_20241112_164352508.jpg

PXL_20241112_164342795.jpg

Изменено пользователем Яр13

Поделиться сообщением

• 0
2 минуты назад, Яр13 сказал:

@boyarskiy тебе бро теж тегну) ти б як розпетляв такий деф ? 

я чесно говоря никогда не видел в живую деф молибдена)  по картинкам так то слегка смахивает.. 
НО.. я больше склонялся б к формулировке БЛОК а не ДЕФ )  ибо дренаж у тебя біл дай боже)) 
что б там не хватило молибдена? ну хз

ну а так, если сильно не вникать - то блоки/засолі лечатся промівками. А дефецити устраняются по листу ( для бістроті єфекта ) 
простая схема. Главное правильно определить причину.  Молибден ли єто? ну я не знаю..  
А даже если єто действительно он, то можно впринципе и болт забить, так как ті уже харвишь вовсю.. если честно, и так доедет. А то щас нашаманишь) 
Хай еще люди поумнее подскажут)) может я не прав)

• Like +1 1

Runtz & Gorilla Glue | Barney's Farm | Coco | Led ( текущий гроу )

Green Poison в 1 л. горшках / Кокос / АN  Сухой вес - 255 гр. :perfect:

:flower:  DWC | Blue Auto Mazar® от Dutch Passion | Led   Сухой вес - 416 гр. :peace:

Поделиться сообщением

• 0
17 минут назад, boyarskiy сказал:

я больше склонялся б к формулировке БЛОК а не ДЕФ

Згідний бро , дренаж був високий але стабільно ідеальний пш6 , а тут став лужний після радіофарма з кендалом , тоді вилізло оце

никогда не видел в живую деф молибдена) 

Ага так і написано) дуже рідке явище для канабісу, я вже писав бро , це така в мене вдача наступити на всі граблі) 

можно впринципе и болт забить, так как ті уже харвишь вовсю.. если честно, и так доедет

Думаєш доїде) ? я хочу ще 3.5 тижні потримати в загальному 10 тижнів , а харв не харв) а так) , підрізка лишнього , а ще вже хочеться інші сорти покурити , не без того бро)

Изменено пользователем Яр13
  • Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
6 часов назад, Яр13 сказал:

, після ночі бачу виліз схоже дефіцит молібдену

чоловіче, та який молібден.. ти растішку вчора промивав, от вона після пертурбацій по своєму відреагувала. Ти дав повний компот, там нема ніяких дефіцитів. Це все ще, ехо налідків. В тебе вже шишло зформоване, а ти там за пігменти трусишся. Не варто.  Рівний пш заливаєш і все нормально.

пс. це від радіфарму так пігментація мінятися може.  В мене на багатьох кущах після нього бордовіли та червоніли або чорніли листя.

6 часов назад, Яр13 сказал:

як її заставити закислити коріневу ?

в цьому нема потреби. Рослина сама закислює середовище коли поглинає  лужні катіони.  Просто коли в середовищі багато калію, а ти заливаєш компот з чималим вмістом кислот, починається довго дисоціація калію з кислотами, в процесі виникають іони водню і чим їх більше тим нижчий пш. Калія багато, тому швидше витрачаються кислоти, а за рахунок такої кількості  калію, процес дисоціації довгий і відповідно низький пш тримається довше. 

Ти бігбад даєш? які маєш добрива з вмістом магнію? 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
6 часов назад, ХаПаZz сказал:

ти там за пігменти трусишся. Не варто.  Рівний пш заливаєш і все нормально.

Зрозумів бро , дуже схоже на той рідкісний деф  молібдену, пожовтіло листя(я прийняв це за світловий опік бо це найвища гілка прямо під лампою) а потім почервоніли ці листи , якщо не варто паритись - зрозумів

пс. це від радіфарму так пігментація мінятися може.  В мене на багатьох кущах після нього бордовіли та червоніли або чорніли листя.

Зрозумів, запам'ятаю

Ти бігбад даєш? які маєш добрива з вмістом магнію? 

Біг бад є , давав останній раз десь тиждень тому . База джангл джус , а  з стімів  є б52 , канабіоген , біг бад , тесті терпенс , і вся лінійка стімів від Valagro , чим її покормити ?

Після промивкі залив 950ппм , вчора залив 920ппм пш6 - дренаж 910ппм пш6.3 -6.5 (в мене рідкий пш тест) це вона нічого не з'їла виходить ? А стігми вигоряють і по верхніх листах місцями  пішли ніби як передози 

IMG_20241113_083048002_HDR.jpg

Поделиться сообщением

• 0

виробники добрив будуть казати, що каністрами лийте. а бур,янець буде рости і при кормлінні 1 через 2

"

При нехватке фосфора нижние листья становятся более жёсткими и сухими на ощупь, приобретают сине-зелёный цвет и коричневые пятна.

Борьба с дефицитом фосфора тоже начинается с промывки растения чистой водой. А заканчивается, как вы уже догадались, добавлением богатых фосфором удобрений в питательную среду. Это может быть костная или кровяная мука, личинки червей, панцири крабов, фосфат мягких пород или рыбная мука"

Поделиться сообщением

• 0

Всім привіт!  Бро @Яр13, з твого дозволу напишу тут.

Мав на днях також "момент" з дренажем. Компот даю до 900 ппм, час від часу воду. Дві рослини різні, а компот однаковий. Ефекти також різні, одна зловила тривалий засол і постійно занижала дренаж. Промив з Клінером, осмосу нема де взяти, дистильована вода - дорога.. На ранок було чітко видно результат, рослина ніби за ніч виросла, випрямилась і набрала зелені. Вважаю цю проблему ефектом "не спокійних рук", які постійно хочуть покращити стан рослини та підкормити чадо смачненьким) Має пройти з часом або зі збільшенням частоти гровів.

Бро @ХаПаZz, дякую за обгрунтування, завжди читаю твої коментарі з відкритим ротом)

Всім безпроблемних) 🤙

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
6 часов назад, Saintery сказал:

дякую за обгрунтування

та без проблем)308.gif.fbae7c890bab6fafa1219b3390f93e7e.gif

Поделиться сообщением

• 0
13 часов назад, Яр13 сказал:

дуже схоже на той рідкісний деф  молібдену

молібден це макроелемент і його в мікрі в цілому більш ніж достатньо. Паритися в цілому вартує коли виникає антагонізм між  3ох основних елементів NPK. Засол вимили, найкраще, що могли - зробили. Подальше додавання радіфарму в компот, думаю продовжить змінювати колір листя. Якщо після промивання горщик осушується активно і стабільно, то все добре, все росте. Ти і сам побачиш. Після промивання і заливання розчину з азотом, одразу вилазить купа свіжих стігм.

і вся лінійка стімів від Valagro , чим її покормити ?

я єсть грут, скуплять ото пів магазину, а потім растішка в шоці)) Я тобі от так скажу: От стоїть перед тобою тарілка в якій чисто картопля (вуглеводи) і кусок м'яса (білки та жири) а, з кислот в тебе хіба що, компот фруктовий. Так от, ти це з'їдаєш і отримуєш базу, як растішка  NPK, але синергізму не виникає (взаємопоміч в обміні речовин) і багато чого не переварюється, а дарма виходить. Але припустимо на столі буде шведський стіл зі всіма можливими видами асорті жирів, білків, вуглеводів та іншого багатого мінералами та металами. Ти зачерпнеш по чайній ложечці кожного і  наїжся повноцінніше і засвоїж максимум. Тому варто пам'ятати, що переїдання шкодить. 

тесті терпенс

Коштує ця звірюга жесть, а користь лише на етапі формування веги. Пасинками засипає і робить кущ густим. Настільки густим, що це стає проблемою. Анало - це бенефіт від валагро,але то сугубо на лист. А цей як радіфарм під корінь.  Мені більше радік сподобався, на постійній основі додаю в кожен полив по 0.5мл на 1л. Ідеально. 

канабіоген

З цією штукою вже пізно бавитися. Це цікава штука, і то в якості 1розової обробки по листу.Листя одразу темнішають, наливаються, сочні робляться. під коріньто лити треба бажано з відповідною базою з тої серії.

б52

це теж на вегу і  до кінця  6отого тижня росту, перестається даватися. По листу теж до кінця 6ого тижня.  Цієї штуки на протязів веги варто давати кожен полив і по 2мл на 1л. Не менше. Це ключовий елемент, я би сказав.

біг бад

коко чи звичайний?  В любому випадку варто кожен полив давати по 1мл, бо засолює бігбад конкретно (якщо блум неакуратно лити разом з гро, від них калійна часта заважди лишається)  Сам бігбад це електролітичний буфер, тобто додаючи його, ми збільшуємо електролітичну емність розчину і нам треба додати більше ортофосфорної кислоти щоб, пш довше тримався на відповідному рівні. 

Я би давав з твого всього мгб по 1мл на 1л, потім додавав 0.5 радіка, + 1мл бігбаду і рівняв пш до 5.8-6.0  (всю іншу лінійку валагро не цікаво, там лише радік з бенефітом цікаві)

в мене рідкий пш тест

я би викинув цю байду маркетингову. Понабирають, а потім не все зрозуміло, ніби пш в нормі, але щось не так. Рівняють пш чим попало, хто електролітами, хто азотними кислотами, хто лимонними) і ніхто в душі не *бе як треба насправді) 

Хтось з місцевих знає, чим насправді треба підкисляти?)@Saintery @boyarskiy @LeSt @gans30

• Like +1 4

Поделиться сообщением

• 0
3 часа назад, ХаПаZz сказал:

Хтось з місцевих знає, чим насправді треба підкисляти?)@Saintery @boyarskiy @LeSt @gans30

Бро, в мене завжди  РН води більш щолочний, тому при кожному поливі, абсолютно при кожному додавася PH Down, чого  і автору бажаю, по переше міряти норм РН прибором, вони не дуже дорогі, а для його налаштування бажано купити жидкі РН калібратори (вони многоразові, і раз на 2 тижні колібруєш по ним і цбого досить), а по друге купити РН ап та PH Down, і буде всим щастя. 

Поделиться сообщением

• 0

А раніше в мене була інша проблема, після додавання добрив, РН був занизьким, я ще не був знайомий з норм добривами, тоді я добавляв звичайнй цукор 0,3гр на 1л для підвищення РН, також це добре було для мікоризи кореней, або звичайний попіл, а для зменшення РН лимонну кислоту.

По моєму враженню, проблема в переливі, дівчата не встигають подихати повітрям знизу.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...