Перейти к публикации
  • 0

Лізуть плями по листю

Go to solution Solved by ХаПаZz,

Вопрос

Вітаю брази , не можу впізнати болячку , з того що відбувалося , був трохи перелив , часом трохи передоз , бачив літало пару мошок . Вологість 45-60% темпа 20-26° , 45 днів цвіту  , плями є на обох рослинах в основному на нижніх листах , є  і по краях і по центру , може бути якійсь грибок , хто що скаже ?

IMG_20241108_194000261.jpg

IMG_20241108_193801459.jpg

IMG_20241108_193815182.jpg

IMG_20241108_193645141_HDR.jpg

IMG_20241108_193630724.jpg

IMG_20241108_193621099.jpg

IMG_20241108_193606090.jpg

IMG_20241108_193555195_HDR.jpg

IMG_20241108_193536686.jpg

IMG_20241106_191508620.jpg

IMG_20241106_191515666.jpg

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0
12 часов назад, ХаПаZz сказал:

єсть грут, скуплять ото пів магазину, а потім растішка в шоці))

Ну не знаю що і сказати ,  я рощу не тільки маруху тому стіми купляються також і для інших агрокультур , а растіхі в шоці бо досвіду мало а не від того що в мене асортимент добрив 

Коштує ця звірюга жесть, а користь лише на етапі формування веги. Пасинками засипає і робить кущ густим. Настільки густим, що це стає проблемою

Та я не сказав би що надто дорого , в одному ціновому діапазоні інших стімів , певно бро ти переплутав з чимось іншим бо тесті терпенс стім на цвіт . Але я давав борну кислоту і від неї кущі закустилися точно як ти пишеш

13 часов назад, ХаПаZz сказал:

я би викинув цю байду маркетингову

Оце не зрозумів зовсім , в чому там маркетинг?  Бачив багато хлопців користуються і ти перший хто написав що це фігня  , якщо не важко поясни 

ніхто в душі не *бе як треба насправді

Я в душі не їбу як треба , хоч і не рівняю електролітами і всією іншою хуйньою , в мене є ph- 

коко чи звичайний? 

Субстрат кокос , то і бігбад Коко відповідно 

Я би давав з твого всього мгб по 1мл на 1л, потім додавав 0.5 радіка, + 1мл бігбаду і рівняв пш до 5.8-6.0 

Я йшов по таблиці виробника , до останнього часу давав мгб 2/1/3  мл/1л  а стіми давав окремо . Можна спробувати твій варіант 

(всю іншу лінійку валагро не цікаво, там лише радік з бенефітом цікаві)

В мене інший досвід , добре показав себе мегафол по листу і 50 на 50 з б52 під корінь , ще я давав два рази максікроп зав'язь - теж було видно як шишкі надулися 

бенефіт від валагро,але то сугубо на лист

Бро я не хочу спорити  а хочу спитати , чому сугубо по листу ? Недавно дав бенефіт + 0.25% мегафол під корінь , рослини гарно сприйняли 

Поделиться сообщением

• 0

@ХаПаZz Якщо повернутися до моїх косяків , то я зрозумів що було так : був дренаж 1600 в якому був невеликий калійний засол але пш був в нормі і растіха потихеньку їла пила , потім я дав радіофарм з кендалом і растіха захотіла з'їсти більше а в горшку залишився тільки калій який вона виїла після чого і почала лужити дренаж . 

Вчора залив 920ппм пш6 , дренаж 1080-1120 пш6.2-6.5 , мгб 1.5/0.75/2.25 мл/1л  , сьогодні напевно замішаю по твоєму рецепту бро 

Поделиться сообщением

• 0
13 часов назад, LeSt сказал:

щолочний

є гарне слово -лужним,вживай.

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0

В мене таке було коли корінь підгнивав,АК-47 ріс в кокосі як і всі але він якось дивно не пив воду і почалось схоже,виявилось гнив корінь,проблему вирішив промивкою з перекісю водню ох там і повиходило але через 3 дні растішка просто на глазах почала рости і відновлюватись

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
13 минут назад, pro100grow сказал:

В мене таке було коли корінь підгнивав,АК-47 ріс в кокосі як і всі але він якось дивно не пив воду і почалось схоже,виявилось гнив корінь,проблему вирішив промивкою з перекісю водню ох там і повиходило але через 3 дні растішка просто на глазах почала рости і відновлюватись

Може бути бро , в мене растішкі пили пили а потім перестали а я все лив і лив , потім почався каскад проблем . Скільки давав перекису на літр води ? Перекис 3% ?

Поделиться сообщением

• 0
8 часов назад, Яр13 сказал:

Та я не сказав би що надто дорого , в одному ціновому діапазоні інших стімів , певно бро ти переплутав з чимось іншим бо тесті терпенс стім на цвіт . Але я давав борну кислоту і від неї кущі закустилися точно як ти пишеш

1л тесті терпенс коштує 2200 так +-, але не суть, ти вказав, в описі, що маєш, як написав як працює і коли треба давати. Більшість не знає коли в них цвіт починається і коли треба давати такі стіми. Більшіть їх льє коли шишки вже сформовані і накопичують засол. А, насправді коли починається передцвіт це і є початок перебудови метаболізму рослини. В той момент збільшують дозу бази  і додають бігбади та інші бустери, щоб загальна картина рослина формувалася, щоб тягнулися точки росту. Таким чином буде врожай і все інше. А смакові якості друже, це особливості генетичного матеріалу, а не лише бустерів які даються.

Оце не зрозумів зовсім , в чому там маркетинг?  Бачив багато хлопців користуються і ти перший хто написав що це фігня  , якщо не важко поясни

19 часов назад, LeSt сказал:

при кожному поливі, абсолютно при кожному додавася PH Down

Ось тут, я і хотів зосередити акцент. ПШ це водневий показник який можна регулювати любими кислотами які взаємодіють з металами і гарантують утворення іонів водню - чим більше іонів водню тим нижчий пш. Але ні азотна, ні сірчана ні лимонна кислоти не беруть участі у формуванні АТФ. Ви просто підкислюєште розчин і все, а аніонів фосфору в розчині мінімум. Тому найкращий варіант, це ортофосфорна кислота, бо це додатковий фосфор. Пш 6.5 утворений за рахунок сірчаного електроліту не є тим самим "комфортним пш для рослини". На ортофосфорну кислоту рослина реагує значно краще. Тому і монофосфат калію являється дуже цікавим і безкомпромісним фосфорно калійним добривом.

А маркетинг як раз в тому, що, наливають в банку суміш кислот, в яких розхід конкретний, а особливих плюсів для рослини по факту нема. 

Я йшов по таблиці виробника , до останнього часу давав мгб 2/1/3  мл/1л  а стіми давав окремо . Можна спробувати твій варіант

Той виробник викинув узагальнену таблицю тай все. Якщо поколупатися там навіть є розрахунок під який світловий тиск це все розраховано. Але рослини у всіх різні, як і умови. Тому, якщо ти юзаєш лише базу, то таблиця підходить і майже без засолів. Якщо починаєш юзати спектр стімів щей окремі з лінійки, то в тебе в любому випадку десь змістить баланс чогось і буде накопичуватися залишок. 

От мій приклад: Я лише перший полив даю 0.5мл на 1л мгб, другий полив 0.7, а потім вдже всю дорогу їду на пропорції 1.1.1 , але мені так з  базою комфортно, бо, я додаю гумати (а там азот + калій)  додаю б-52 (там теж азот і калій з кальцієм) , потім б-52 заміняється на біг бад і так до самого харву і їду.  Всі проблеми компенсуються обробками по листу.  Концентрація моїх розчинів рідко коли доходить до 1000ппм. Я не перебиваю азот калієм і це як правило і є відповіддю на питання, як автомати виростають такі здорові)

9 часов назад, Яр13 сказал:

В мене інший досвід , добре показав себе мегафол по листу і 50 на 50 з б52 під корінь , ще я давав два рази максікроп зав'язь - теж було видно як шишкі надулися

Усьому своє місце. На цвітінні давати б-52 безполєзно)Мегафол себе і не міг показати хреново, як не як прямий азот з калієм на лист. Максікроп чуть лі не те саме, що мегафол, але містить цитокініни. Виноград би тобі не подякував, як би ти його цитокінінами хуйнув)) але марька то пробачає, від цього теж будуть тягнулися паростки в різні сторони.

9 часов назад, Яр13 сказал:

чому сугубо по листу ? Недавно дав бенефіт + 0.25% мегафол під корінь , рослини гарно сприйняли

Бенефіт багатий нуклеотидами які впливають на ділення клітин ззовні, а не з середини. Так, в складі є купа мінералів та металів і під корін зайде, але це про сути витрата дорого ресурсу не за призначенням.  У валагро велика лінійка, але більшість всього що там є, це конвертації з різними балансами речовин. Тому, для обробок можна юзати бенефіт. Він в цілому замінить усі інші обробки, крім мікри з залізом. 

Якщо повернутися до моїх косяків , то я зрозумів що було так :

цікаво,як народ промиває і потім міряє скільки солей було? Мене засол починає непоїти коли в мішку десь 10-15грамм солей назбирується, це біля 15тис ппм. Заливається 10л осмосу і міряється те саме відро 10л в якому 1500ппм на 10л.  Тому, інколи можна мити мити і нічого не промити) 

був дренаж 1600 в якому був невеликий калійний засол але пш був в нормі і растіха потихеньку їла пила , потім я дав радіофарм з кендалом і растіха захотіла з'їсти більше а в горшку залишився тільки калій який вона виїла після чого і почала лужити дренаж .

хрєн то правда, що тобі саме калій по тдсніку дупу показував. Ні. Там як правило кальцій фосфати на себе масу тягнуть, електролітично дзвоняться і показують якусь цифру. А головне осаджають на собі все більше і більше фосфору та ін кислот при взаємодії.  Так що, те що, в тебе в мішку творилося одному джа відомо.  Знаю лише те, що марька по різному реагує на радік. Не стабільні гени навіть мутації запускають.  На стадії цвітіння рослина в принципі більше кислить, щоб розкислити ті самі кальцій фосфати. І їй треба допомагати в тому. Бо дивлячись на склад розчину, там більше лужних елементів ніж кислот. 6.5 пш значить, що (теоретично фосфор є) вище 7ми, це значить що, доступного фосфору вже нема. Тому, якщо пш дренажу лужний, кислот там нема, а нема фосфору нема атф і росту клітин. Лишається лише те, що подається на лист.  Не знаю, чи доступно пояснив.

5 часов назад, Яр13 сказал:

Скільки давав перекису на літр води ? Перекис 3% ?

В землю це давати буває сенс. Але перекис одну біоту губить, іншу пробуджує. Гниття в кокосі? Я навіть не уявляю, які то умови мають бути. Перекис водню агресивно залюжнює розчин, май на увазі.

• Like +1 1
  • Джа Пре +1 1

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
В 13.11.2024 в 20:35, ХаПаZz сказал:

Хтось з місцевих знає, чим насправді треба підкисляти?)

Я користую ПШ Перфект, тому лиш зрідка міряю весь компот перед подачею і там завжди був порядок - біля 6,0 ПШ.

Коли поливаю просто водою або зі стімами, то використовую PH minus Flora Growing.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
5 минут назад, Saintery сказал:

Я користую ПШ Перфект, тому лиш зрідка міряю весь компот перед подачею і там завжди був порядок - біля 6,0 ПШ.

Коли поливаю просто водою або зі стімами, то використовую PH minus Flora Growing.

пш перфект фігня. пш мінус ну+- але є зайвий азот. Хоча в деяких випадках він не зайвий.  В ідеалі рекомендую пш down від терри аквантики, це чисто ортофосфорна кислота. Так більше фосфору в розчині і стабільний пш.

• Like +1 2

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
В 15.11.2024 в 00:27, ХаПаZz сказал:

пш перфект фігня. пш мінус ну+- але є зайвий азот. Хоча в деяких випадках він не зайвий.  В ідеалі рекомендую пш down від терри аквантики, це чисто ортофосфорна кислота. Так більше фосфору в розчині і стабільний пш.

Хай бро) а шо самое лучшее будет для подкисления?  мне не для растишек даже, а для огорода) полив отстояной водой из скважині. Пш воді примерно 7,5
Хочу сбивать до 6,5 хотябі. В єтом году юзал такую штуку.. НО судя по цене мне кажется оно не слишком концентрированое. 
расход получается приличній. Может знаешь что получше) буду признателен, а то химия не мой конек) 
image.png.e9bea1d9de4aeaf1cd289b8bff16df0d.png

Runtz & Gorilla Glue | Barney's Farm | Coco | Led ( текущий гроу )

Green Poison в 1 л. горшках / Кокос / АN  Сухой вес - 255 гр. :perfect:

:flower:  DWC | Blue Auto Mazar® от Dutch Passion | Led   Сухой вес - 416 гр. :peace:

Поделиться сообщением

• 0
5 часов назад, boyarskiy сказал:

Хай бро) а шо самое лучшее будет для подкисления?

Салют бро! Если хочется полноценный фосфор , то PH down есть такая штука. Тоже дорого, но кислота отличная.  Ортофосфорная.   Этот PH минус от флоры гровинг как видишь имеет 22% фосфора и 2% азотной кислоты. А так ли это на самом деле не известно.  Мне флорагровинг не нравится во многих смыслах.  Так что у тебя остается не  так много вариантов для подкисления. Либо дешевые електролиты (что бы хоть как то пш опустить) либо фосорные кислоты. Если взять ортофосфорную кислоту 85% по 200грн за литр, то ею уже можна подкислять куда большие объемы площади. Подкисляется все интуитивно на глаз до приемлемого уровня. 

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
1 час назад, ХаПаZz сказал:

Салют бро! Если хочется полноценный фосфор , то PH down есть такая штука. Тоже дорого, но кислота отличная.  Ортофосфорная.   Этот PH минус от флоры гровинг как видишь имеет 22% фосфора и 2% азотной кислоты. А так ли это на самом деле не известно.  Мне флорагровинг не нравится во многих смыслах.  Так что у тебя остается не  так много вариантов для подкисления. Либо дешевые електролиты (что бы хоть как то пш опустить) либо фосорные кислоты. Если взять ортофосфорную кислоту 85% по 200грн за литр, то ею уже можна подкислять куда большие объемы площади. Подкисляется все интуитивно на глаз до приемлемого уровня. 

бро, если не сложно, тікни ссілкой где купить ортофосфорную нормального качества) что б дешево и сердито) я уже опитним путем віясню дозировку)
Бо в огороде оказалось ПШ земли почти 8.. надо с єтим что то делать) Серу уже заделал в почву. Глянем что будет по весне. надо воду привести в порядок теперь

:flower:  DWC | Blue Auto Mazar® от Dutch Passion | Led   Сухой вес - 416 гр. :peace:

Поделиться сообщением

• 0
22 минуты назад, boyarskiy сказал:

бро, если не сложно, тікни ссілкой где купить ортофосфорную нормального качества) что б дешево и сердито) я уже опитним путем віясню дозировку)
Бо в огороде оказалось ПШ земли почти 8.. надо с єтим что то делать) Серу уже заделал в почву. Глянем что будет по весне. надо воду привести в порядок теперь

електроліт для автомобільного акума

1л- 100грн 

/

Поделиться сообщением

• 0
В 14.11.2024 в 20:41, ХаПаZz сказал:

Більшіть їх льє коли шишки вже сформовані і накопичують засол. А, насправді коли починається передцвіт це і є початок перебудови метаболізму рослини.

Ага , тепер зрозуміло . А коли закінчувати з бігбадами і бустерами ? 

маркетинг як раз в тому, що, наливають в банку суміш кислот, в яких розхід конкретний, а особливих плюсів для рослини по факту нема

Це зрозуміло , ти не уважно прочитав , я написав рідкий пш тест бро , але всеодно цікаво 

лише перший полив даю 0.5мл на 1л мгб, другий полив 0.7, а потім вдже всю дорогу їду на пропорції 1.1.1 , але мені так з  базою комфортно, бо, я додаю гумати (а там азот + калій)  додаю б-52 (там теж азот і калій з кальцієм) , потім б-52 заміняється на біг бад і так до самого харву і їду

Ти вже напрацював якісь пропорції бази і бустерів - зрозуміло , до якого часу обробляєш по листу ? 

Максікроп чуть лі не те саме, що мегафол, але містить цитокініни. Виноград би тобі не подякував, як би ти його цитокінінами хуйнув)) але марька то пробачає, від цього теж будуть тягнулися паростки в різні сторони

Я обробляв двічі , і не одна гілка не стрельнула , стрельнули вони раніше ,після обробки гібереліновою кислотою, оце був ураганний ріст не зважаючи ні на що, страшно було "лишній" азот давати - зразу давала вріст

Бенефіт багатий нуклеотидами які впливають на ділення клітин ззовні, а не з середини. Так, в складі є купа мінералів та металів і під корін зайде, але це про сути витрата дорого ресурсу не за призначенням. 

Бро , я даю ці стіми під корінь не тому що я хочу наново придумати велосипед , а тому що не хочу пшикати на останніх тижнях цвіту . Після бенефіту під корінь бачу результат схожий на той що описав ти , шишкі наростають але структура більш рихла ніж те що наросло без нього 

хрєн то правда, що тобі саме калій по тдсніку дупу показував. Ні. Там як правило кальцій фосфати на себе масу тягнуть, електролітично дзвоняться і показують якусь цифру. А головне осаджають на собі все більше і більше фосфору та ін кислот при взаємодії.  Так що, те що, в тебе в мішку творилося одному джа відомо

Згідний , це і не важливо чи калійний чи інший засол , я не взнаю точно) мене більш цікавило чи правильно я зрозумів що відбулось не в катіонах і аніонах а в горшку) 

Не знаю, чи доступно пояснив

Бро ти як завжди ділишся ціною інформацією , щиро вдячний 

Користуючись випадком , спитаю ще , що ти думаєш про овердрайв і ріпен ? Маркетинг?

Поделиться сообщением

• 0
21 минуту назад, boyarskiy сказал:

тікни ссілкой где купить ортофосфорную нормального качества)

Например на ОЛХ

6 минут назад, BlueberryMuffin сказал:

зачем електролит?

Поделиться сообщением

• 0
31 минуту назад, ХаПаZz сказал:

Например на ОЛХ

спасибо  бро) обнял)
я правильно понял, єто самое нормальное рещение в моем случае. Почва бедная. и фосфор ей не помешает на всем цикле. для корневой сначала, и потом при дозревании культур.

Бо если расматривать ту же серную кислоту, то в сере не такая большая потребность. Тем более что я ее внес гранулятом отдельно

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
46 минут назад, ХаПаZz сказал:

зачем електролит?

я ним кислю

там звичайно не ортофосфорна а сірчана

але все ок, тим паче що вонатв мене "на всякий" зазвичай пш норм

/

Поделиться сообщением

• 0
54 минуты назад, BlueberryMuffin сказал:

але все ок, тим паче що вонатв мене "на всякий" зазвичай пш норм

Я би все одно радив фосфорну. Сірка нажаль не приймає участь в будові атф.  Тобто по суті ПШ ми понизили вивільнивши іони водню, але рослині з того більше нічого не перепало. Ну хіба що аніони сірки, якій їй потрібні на стадії дозрівання хіба що найбільше.

1 час назад, boyarskiy сказал:

Почва бедная. и фосфор ей не помешает на всем цикле. для корневой сначала, и потом при дозревании культур.

Если почва бедная, то возьми еще на вооружение такую штука как "зеленое мыло" вместе с ним, очень лего пролить почву, нет поверхностного натяжения у воды и та дренирует лучше. Ти рибную муку не подкладывал в лунки?)

Изменено пользователем ХаПаZz
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
1 час назад, ХаПаZz сказал:

радив фосфорну

бач я не знав 

наступного разу візьму фосфорну обов'язково :drujba:

• Like +1 1

/

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, Яр13 сказал:

Ага , тепер зрозуміло . А коли закінчувати з бігбадами і бустерами ? 

Цікаве питання.  Мій прилад простий. Я, даю (базу+ крапаль гуматів+бігбад) до самого кінця. В мене частіше обходиться без засолів, але і не завжди. Не завжди в мене всі їдять як, я їм "наливаю", тому як правило невелекий % засолу під кінець набирається і частково або повністтю блокує азот, чого в принципі достатньо. Закінчувати з бустерами та базою можна за два тижні до харву, а тим часом зиливати лише  ріпен.

4 часа назад, Яр13 сказал:

я написав рідкий пш тест

рідкий пш тест це лише зручність якщо раптом непа пш метру. Це не ідеальне рішення, але місце має.

до якого часу обробляєш по листу ? 

Я щовечора обробляю на протязі всього циклу. Буває пару пропусків коли лінь.

після обробки гібереліновою кислотою

гіберелінами обробляв кажеш. На якій стадії?

а тому що не хочу пшикати на останніх тижнях цвіту

Ти боїшся словити плісняву, ну це зрозуміло.  Скажу так, я валив бенефітом по шишкам весь час і останній представник був брюс беннер. Ні плісняви, ні якихось там проблем чи погрішеннь смаку.  На відміну від мікри чи мфк з оксидом калію, бенефіт "м'який" і не сушить все, що є на шишках. Смоли нікуди не діваються, а насиченість смаку бобмба. Все куриться і ніяких там проблем.

мене більш цікавило чи правильно я зрозумів що відбулось не в катіонах і аніонах а в горшку) 

Сподіваюся щось стало ясно)

овердрайв і ріпен ? Маркетинг?

І так і ні. Овердрайв це все одно що мікра + мфк. А ріпен це чисто  мфк+сульфат магнію. Гарно залито в  ЕТДА буферній кислоті.   Ріпен просто блокує азот і дає лише сірку фосфор і калій з магнієм. При чому, коли азот заблокований в грунті, ресурси одразу мобілізовуються з частин рослини і направляються в шишки. Тай все. Якщо відновити постачання азоту, буде пролонгація росту.  Я ріпен інколи використовую, замішую 3 ложки сульфата магнія і 2 ложки мфк інколи додаю мікру, щоб було трохи азоту.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
19 минут назад, ХаПаZz сказал:

гіберелінами обробляв кажеш. На якій стадії?

На 28 дні , обробив 1мл/1л для швидкого зацвітання але вони ще 2 тижні росли і переходили на передцвіті , зацвіли явно на 43 дні  після обробки борною кислотою

33 минуты назад, ХаПаZz сказал:

ріпен це чисто  мфк+сульфат магнію

Думаю перевести на ріпен через декілька днів , 10-14 днів ріпену вода і харв , веду репорт , до речі зробив обдув по твоїй пораді з обдува магнетрона мікрохвильовкі, два дує зверху вниз на бошкі а один просто вентилятор дує знизу вверх забеспечуючи циркуляцію в палатці 

Поделиться сообщением

• 0

сли почва бедная, то возьми еще на вооружение такую штука как "зеленое мыло" вместе с ним, очень лего пролить почву, нет поверхностного натяжения у воды и та дренирует лучше. Ти рибную муку не подкладывал в лунки?)

Почва преимущественно песчаная и плохо структурирована. За огородом следит мать, и она вырывает все бурьяны с корнями.. Тоесть в земле просто песок без органики по сути. Я в этом сезоне решил заняться. Завез тонну биогумуса. Засадил сидераты. Заделал серу что б сбить пш грунта. Это все осенью
А с весны планировал дфойной суперфосфат заделать перед посадками.

В лунки пока ничего не подкладывалось, так как поздно всрался. Готовлю короче землю к весне.
у буду мутить каплю на огород. Уже делаю магистрали. Весной поставлю)

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
В 16.11.2024 в 18:57, BlueberryMuffin сказал:

1л- 100грн 

ортофосфора кислота  куда більш вигідний і економний варіант.Тім боліє вона покращувати структуру почти,юзаю її вже рік,ушло 200мл),за що дякую бро,Хaпаzz У:drujba:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...