Shajtan 3 600 Опубликовано: 8 февраля З каскаду ефектів, які може спричинити канабіс, параноя, безперечно, є одним із найменш бажаних. Як виявилося, ТГК, основна одурманююча сполука в канабісі, може викликати параноїдальні думки у деяких людей, коли вони курять траву. Хоча не кожен, хто споживає траву, відчуває параною, це може бути поширеним побічним ефектом. Більше того, деякі люди більш сприйнятливі до параної, ніж інші. Розуміння того, чому виникають параноїдальні думки та як їх уникнути або впоратися з ними під час споживання канабісу, може надати вам сили, а не змусити вас відчувати страх. Що таке параноя? Параноя - це стан розуму або почуття, коли людина має необґрунтовані переконання, що інші мають намір завдати їй шкоди. Параноя є центральним переживанням параноїдального розладу особистості (РРД), який характеризується постійною недовірою та підозрою щодо інших. Параноя також є загальною ознакою психозу та психотичних захворювань, таких як шизофренія, але вона не завжди є ознакою психічного захворювання. Симптоми параної включають: Нездатність довіряти іншим людям Неможливість розслабитися Відчуття, що людна контролюється зовнішніми силами Пошук прихованого сенсу в поведінці інших Гіпернастороженість Час від часу випадкові параноїдальні думки – це нормально. Певні групи населення також, швидше за все, більш схильні до параноїдального мислення, ніж інші: люди, які живуть в умовах бідності, ізоляції чи експлуатації , а також ті, хто має низьку самооцінку , слабке фізичне здоров’я або пережили травму , часто можуть мати підвищену схильність до параної. Деякі речовини також можуть викликати параною (як, наприклад, канабіс). Параноя, викликана каннабісом, може проявлятися різними ефектами. Приклади включають почуття страху або сором’язливості щодо того, що думають люди, або відчуття загрози через те, що хтось чи щось хоче отримати вас. Ті з нас, хто стикався з параною після вживання трави, ймовірно, підтвердять, що в лещатах параної виникає сильне бажання побути на самоті, бути антисоціальним, сховатися в темній кімнаті або навіть стати кататонічним. Як трава може викликати параною? У 2014 році епохальне дослідження канабісу та параної підтвердило те, що давно підозрювали: ТГК може спровокувати параною. Дослідження включало 121 добровольця, яким внутрішньовенно вводили ТГК (еквівалент зміцнення суглобів) або плацебо. Результати чітко показали, що ТГК може викликати параною в осіб, які більш схильні до параноїдального мислення: 50% добровольців, які отримували ТГК, відчували параною, порівняно з 30% добровольців, які отримували плацебо. Аномальна обробка мозку Простіше кажучи, після вживання канабісу люди частіше надають особливого значення випадковим подіям і неправильно їх тлумачать. Схоже, ТГК порушує те, як мозок обробляє випадкові події, це явище називається аномальною помітністю . Простіше кажучи, після вживання канабісу люди частіше надають особливого значення випадковим подіям і неправильно їх тлумачать. Інші дослідження показали, що ймовірність приписування значущості або помітності ще більше зростає, коли людина піддається впливу негативних емоцій, таких як страх і гнів. Іншими словами, той, хто щойно курив траву, налаштований на те, щоб злякатися через сердитий вираз обличчя та неправильно витлумачити його значення більше, ніж той, хто не вживав марихуану. Однак ненормальна обробка помітності здається тимчасовою і виникає лише тоді, коли людина знаходиться під ефектом канабісу. Наразі немає жодних доказів того, що тривале вживання канабісу може назавжди погіршити обробку інформації. Надмірна стимуляція мозку ТГК також може викликати параноїдальні думки іншими способами. Канабіноїд може активувати ендоканабіноїдні рецептори в усьому мозку, включно з мигдалиною. Мигдалеподібне тіло відіграє вирішальну роль у регулюванні реакцій, пов’язаних зі страхом, таких як тривога, стрес і параноя. Великі дози ТГК можуть надмірно стимулювати мигдалеподібне тіло, що призводить до нападу страху або тривожних реакцій. Така надмірна активація негативних емоцій може спровокувати параною. Штами CBD можуть полегшити параною Додаткові докази вказують на те, що ТГК може посилювати реакції страху та параноїдальні думки. В одному дослідженні людям давали 10 міліграмів ТГК, а потім їм показували налякані обличчя. Ці люди зазнали більшої активації мигдалеподібного тіла, ніж ті, хто отримував CBD. Група CBD дослідження фактично спостерігала зниження активності мигдалини. Це водночас захоплююче та іронічно, що дві різні сполуки, що містяться в одній рослині, можуть посилити та полегшити параною. Ще одне недавнє дослідження, яке порівнювало вплив сортів коноплі з домінуючим вмістом КБД і ТГК, виявило, що сорти з домінуючим вмістом КБД викликали миттєве зниження напруги та тривоги. З іншого боку, штами, з домінуванням ТГК, спостерігали сплеск параної у споживачів одразу після споживання, причому ефект зменшувався лише через годину. Незважаючи на те, що ці висновки далеко не переконливі, вони свідчать про те, що ТГК може викликати параною, а КБД може її полегшити . Чи деякі більш вразливі до параної, коли вживають траву, ніж інші? Ми знаємо, що параноя може бути досить поширеним явищем для споживачів канабісу. Приблизно 51,4% споживачів канабісу мали параноїдальні думки під час вживання канабісу. Однак виявляється, що певні фактори можуть зробити деяких людей більш вразливими до параної, ніж інших. Знання про те, що ТГК викликає параною, не допомагає У найбільшому дослідженні параної та канабісу, проведеному на сьогоднішній день, дослідники сказали учасникам, що ТГК може викликати параноїдальні думки. Дослідники припустили, що якщо повідомити учасникам, що ТГК може спровокувати такий ефект, вони будуть менш схильні до неправильного тлумачення випадкових подій, що є попередником параноїдального мислення. Однак це відкриття, як виявилося, спричинило протилежне, посиливши параною у тих, кому було сказано. Іншими словами, культивування очікування того, що вживання канабісу може супроводжуватися параною, здається, створює пророцтво, що самореалізується. Існують інші докази, які також демонструють, що коли людей спонукають асоціювати канабіс із параною, вони, швидше за все, виявлять зв’язок. Опитування щодо канабісу та параної показали, що люди значно частіше повідомляють про параною, коли їм пропонують дати точне визначення. З іншого боку, коли людям задають відкриті запитання про їхній досвід вживання канабісу, лише 6% повідомляють про досвід параної. Генетичні схильності Є також нещодавні докази того, що генетика може впливати на ймовірність того, що канабіс викликає параною. У великому дослідженні, яке включало 109 308 учасників, дослідники виявили, що люди з генетичною схильністю до психотичних захворювань частіше відчувають параною після вживання канабісу. Однак важливо пам’ятати, що переживання параної не обов’язково означає психотичне захворювання — багато людей відчувають легку параною в якийсь момент свого життя. Стать може визначити побічні ефекти Цікаво, що стать також може бути фактором. Дослідження на людях у 2019 році показало, що жінки відчувають вплив ТГК при менших дозах, ніж чоловіки. Хоча дослідження конкретно не перевіряло, чи частіше жінки відчувають параною, воно припустило, що жінки мають підвищену ймовірність відчувати гострі побічні ефекти після вживання ТГК, прикладом яких є параноя. Інше дослідження також виявило, що жінки значно частіше відчувають гострий ефект тривоги від коноплі, тому їм слід починати з менших доз, ніж чоловікам. Поради щодо припинення параної Коли справа доходить до параної, існує цілий ряд прйомів, які можуть допомогти знизити ймовірність появи параноїдальних думок. Починайте з низьких доз і поступово підвищуйте Перш за все, «починайте з низького рівня і рухайтеся повільно». Якщо ви не маєте досвіду з каннабісом, завжди бажано починати з низької дози — навіть мікродози — і чекати, поки ефект почнеться, перш ніж споживати більше. Коли ви дізнаєтеся, як рослина взаємодіє з вашим тілом, ви можете почати коригувати свою дозу, повільно збільшуючи, поки не досягнете свого особистого приємного стану. Культивуйте позитивний настрій і налаштування Інший метод, який може допомогти зменшити ймовірність параної, - це звернути увагу на обстановку та налаштування на тріп. Останніми роками дослідження підкреслили важливість формування сприятливого мислення та безпечного середовища для вживання таких речовин, як канабіс. Як обговорювалося раніше, параноя, як правило, виникає, коли присутня велика кількість негативних емоцій. Тривога, наприклад, може швидко призвести до відчуття загрози або вразливості до шкоди. Таким чином, споживання трави в оточенні, де ви відчуваєте себе в безпеці та невимушено, і з розслабленим, відкритим розумом, може допомогти зменшити ймовірність виникнення параної. Однак, якщо ви робите все правильно, а параноя все ще вас наздоганяє, ще не все втрачено. Хоча параноя може бути інтенсивною та непереборною, зазвичай вона короткочасна та зникає через годину-дві. Нижченаведені прийоми можуть зменшити інтенсивність переживань і допомогти скоротати час. Деякі споживачі марихуани корстуються простими прийомами, такими як глибоке дихання, розслаблюючі вправи, такі як йога, загортання в ковдру та чекання, поки параноя вичерпається, або відлежання в ліжку. CBD сорти, трави та спеції Є також байки про вдихання або вживання свіжомеленого чорного перцю або лимонного соку. Ароматичні терпени , присутні в цих рослинах, можуть допомогти викликати розслаблення або відчуття заземлення, подібне до ефектів ароматерапії. Нарешті, спробуйте CBD. Куріння сорту CBD або жування жувальної цукерки CBD може викликати відчуття спокою, протидіяти тривозі чи негативним почуттям, допомагаючи полегшити параною трави. Оригінальна стаття: https://www.leafly.com/news/health/why-does-cannabis-cause-paranoia-and-anxiety 8 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Mecheniy 2 Опубликовано: 8 февраля Дуже гарна стаття, цікава та корисна) Нещодавно бачив відео, де молода дівчина показує як вона бачить свою шизофренію. В неї то було або як темна фігура слідкує позаду, або виглядає із-за стіни, одним словом хоррор. Також, в коментарях прочитав дуже багато історій людей які мають або мали із таким справу, хтось 3 роки життя бачив те чого немає а потім перестав... Через це я задумався, як сильно наші мізки можуть вводити нас в оману. Параноя це майже та ж шиза з точки зору мислення, стан мозку такий, коли думки, які мало пов'язані з реальністю здаються істиною 2 1 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 3 600 Опубликовано: 8 февраля 10 часов назад, Mecheniy сказал: Дуже гарна стаття, цікава та корисна) Нещодавно бачив відео, де молода дівчина показує як вона бачить свою шизофренію. В неї то було або як темна фігура слідкує позаду, або виглядає із-за стіни, одним словом хоррор. Також, в коментарях прочитав дуже багато історій людей які мають або мали із таким справу, хтось 3 роки життя бачив те чого немає а потім перестав... Через це я задумався, як сильно наші мізки можуть вводити нас в оману. Параноя це майже та ж шиза з точки зору мислення, стан мозку такий, коли думки, які мало пов'язані з реальністю здаються істиною Дякую. Особисто мені було цікаво почитати, тому зробив переклад на форум. Для мене актуально 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
FedorKastorkin 547 Опубликовано: 9 февраля Эти темы рядом не просто так? 2 Так что я в наркотиках совсем не нуждаюсь. Я и без них вижу жизнь живописной. У меня и справка есть. Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Grow-SugaR 24 Опубликовано: 9 февраля Дякую, цікава стаття... Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 3 600 Опубликовано: 11 февраля В 09.02.2025 в 12:38, FedorKastorkin сказал: Эти темы рядом не просто так? Гарно підмітив 😆 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 3 600 Опубликовано: 11 февраля В 09.02.2025 в 14:55, Grow-SugaR сказал: Дякую, цікава стаття... буду перекладати час від часу щось ще цікавеньке 2 Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Eveee 367 Опубликовано: 13 февраля В 08.02.2025 в 06:37, Shajtan сказал: Куріння сорту CBD Курю дуже часто сбалансовані сорти) Співвідношення 2:1 (тгк:кбд) або ж навіть 1:1, дає дуже добрий ефект. Зазвичай коли забагато, або чистий тгк сорт то висаджуе частенько на параною, але з балансом такого не помітив. 1 🌿 Konopeli – україномовний гровінг! Тестуємо, експериментуємо, ділимося досвідом. 📺 YouTube: youtube.com/@konopeli 📢 Telegram: t.me/konopeliua Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 3 600 Опубликовано: 13 февраля 6 часов назад, Eveee сказал: Курю дуже часто сбалансовані сорти) Співвідношення 2:1 (тгк:кбд) або ж навіть 1:1, дає дуже добрий ефект. Зазвичай коли забагато, або чистий тгк сорт то висаджуе частенько на параною, але з балансом такого не помітив. на слідуючий цикл планую медичними сортами закупитися, бо на цей вже все розплановано Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Eveee 367 Опубликовано: 13 февраля 29 минут назад, Shajtan сказал: на слідуючий цикл планую медичними сортами закупитися, бо на цей вже все розплановано Правильне рішення 👍 1:1 співвідношення це топ мабуть)) 🌿 Konopeli – україномовний гровінг! Тестуємо, експериментуємо, ділимося досвідом. 📺 YouTube: youtube.com/@konopeli 📢 Telegram: t.me/konopeliua Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 3 600 Опубликовано: 13 февраля 2 часа назад, Eveee сказал: Правильне рішення 👍 1:1 співвідношення це топ мабуть)) 1:2 для мене буде найс, а краще 1:3 ТГК/КБД Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Eveee 367 Опубликовано: 13 февраля 25 минут назад, Shajtan сказал: 1:2 для мене буде найс, а краще 1:3 ТГК/КБД Можу ось такі регуляри (або ж к тому часу вже фемки будуть) можу по можливості відправити) 🌿 Konopeli – україномовний гровінг! Тестуємо, експериментуємо, ділимося досвідом. 📺 YouTube: youtube.com/@konopeli 📢 Telegram: t.me/konopeliua Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 3 600 Опубликовано: Пятница в 08:04 13 часов назад, Eveee сказал: Можу ось такі регуляри (або ж к тому часу вже фемки будуть) можу по можливості відправити) це що за сорти? фірмові якісь, чи ти вже ф2 робив? Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Eveee 367 Опубликовано: Пятница в 09:57 1 час назад, Shajtan сказал: це що за сорти? фірмові якісь, чи ти вже ф2 робив? Точно з генетики я не зможу сказати. Там довга та заплутана історія😄 В теорії там змішалися Фінола, СвітДрімс і БлюДрім кбд. Якщо цікаво, міг би дізнатися більше деталей у того хто це робив)) 1 🌿 Konopeli – україномовний гровінг! Тестуємо, експериментуємо, ділимося досвідом. 📺 YouTube: youtube.com/@konopeli 📢 Telegram: t.me/konopeliua Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
elldorado 249 Опубликовано: Пятница в 16:41 6 часов назад, Eveee сказал: Точно з генетики я не зможу сказати. Там довга та заплутана історія😄 В теорії там змішалися Фінола, СвітДрімс і БлюДрім кбд. Якщо цікаво, міг би дізнатися більше деталей у того хто це робив)) Дізнайся и мені цікаво Бро. https://errors-seeds.com.ua/?from=jahforum Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 3 600 Опубликовано: Суббота в 04:05 18 часов назад, Eveee сказал: Точно з генетики я не зможу сказати. Там довга та заплутана історія😄 В теорії там змішалися Фінола, СвітДрімс і БлюДрім кбд. Якщо цікаво, міг би дізнатися більше деталей у того хто це робив)) загалом цікаво, але хотілось би взяти брендове щось, щоби зробити насіння для магазину свого заодно Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
elldorado 249 Опубликовано: Суббота в 04:12 6 минут назад, Shajtan сказал: загалом цікаво, але хотілось би взяти брендове щось, щоби зробити насіння для магазину свого заодно А я думав магазин не працює https://errors-seeds.com.ua/?from=jahforum Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Shajtan 3 600 Опубликовано: Воскресенье в 03:02 22 часа назад, elldorado сказал: А я думав магазин не працює працює, якщо цікаво - в ЛС написати можу посилання, щоби не порахували, що я тут піарю свій магаз Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
elldorado 249 Опубликовано: Понедельник в 04:20 (изменено) В 16.02.2025 в 05:02, Shajtan сказал: працює, якщо цікаво - в ЛС написати можу посилання, щоби не порахували, що я тут піарю свій магаз Скинь Бро, може я не там дивився, наче шайтаншоп) Доречі знайшов опичатку, до сон-трави прикріплене фото не сон трави? Бро, а що тобі не можна в лс написати, нема такої функції? Изменено Понедельник в 04:21 пользователем elldorado https://errors-seeds.com.ua/?from=jahforum Поделиться сообщением Ссылка на сообщение Поделиться на других сайтах
Рекомендованные сообщения
Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!
Зарегистрировать аккаунтВойти
Уже зарегистрированы? Войдите здесь.
Войти сейчас