Перейти к публикации
  • 0

Намає опалення

Вопрос

Вітаю друзі! 3.14дари розвалили нашу ТЕС. З опаленням погано. В палаткі вімкнена витяжка та при світлі 19 градусів, вологість біля 60%, обдув усередині є. 41 ДВК. Хочу вимикати витяжку на 2 години та включати на годину, щоб трохи прогрівалися горшки. Боюся щоб не пішла пліснява. Норм ідея чи ніт? З радістю вислухаю ваші поради. Дякую 🍀

Изменено пользователем Loko
правки тексту
  • Like +1 2

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0

Для 41 дня, тут ще не про плісняву. Якщо виключають на 2-3 год, то можна і потерпіти, в приципі, нічого не зміниться якщо автомат.  То на останніх днях дозрівання не варто підіймати   вологість. 

Изменено пользователем ХаПаZz
  • Like +1 2

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to->  frosted.png.cb21bdfd8fe6dc5a3eeb3b4a4718b2a9.pngclick to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
35 минут назад, ХаПаZz сказал:

Для 41 дня, тут ще не про плісняву. Якщо виключають на 2-3 год, то можна і потерпіти, в приципі, нічого не зміниться якщо автомат.  То на останніх днях дозрівання не варто підіймати   вологість. 

бро, я про те щоб виключати витяжку, щоб підняти температуру у палаткі. Бо холодно. В кімнаті зараз 18. У мене АКБ на 4.2 кВт, вистачає на лампи, ноути та холодильник поки відключають.

Потримав 1.5 години без витяжки. Вологість стрибнула до 82% і температура 23. Витяжку запустив

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, Loko сказал:

бро, я про те щоб виключати витяжку, щоб підняти температуру у палаткі. Бо холодно. В кімнаті зараз 18. У мене АКБ на 4.2 кВт, вистачає на лампи, ноути та холодильник поки відключають.

Потримав 1.5 години без витяжки. Вологість стрибнула до 82% і температура 23. Витяжку запустив

У меня  вытяжка включается только когда температура поднимается выше 29, растению не нужен такой воздухообмен, если у тебя нормальная влажность и нет необходимости понижать температуру . 

Но тебе с твоей влажностью придется включить в схему осушитель еще , тогда будет норм.

Изменено пользователем SuperWeed
  • Like +1 1

Vbx.jpg.4e90e609d1876df3b291409fe1ce0b0a.jpg

Поделиться сообщением

• 0
5 часов назад, Loko сказал:

На 4квт, то спокійно можна жити і витяжку не вимикати і світло теж. В мене ситуація, десь така сама. Але, я ігнорую перші пару годин, потім можу підключити щоб застій розсосався. За плісняву з вологісттю, я не дуже парюся, бо автіки сучасні стали досить стійкі до цієї напасті + вони не таки плотні як фотіки. + В своему випадку гуматами їх стимулюю ,щоб витягувалися, тоді просторий формат рослини краще вентилюється. 

Активний обдув з 2-3 сторін, в принципі суттєво допомагає у випадку із застоями вологи.

• Like +1 2

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to->  frosted.png.cb21bdfd8fe6dc5a3eeb3b4a4718b2a9.pngclick to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, SuperWeed сказал:

растению не нужен такой воздухообмен

Это в случае когда вытяжка за 1 сек 2объема бокса сразу втягивает?)) с точки зрения экономии, не выгодно как то)

С радиаторами которые можно охлаждать интервально по гистерезису это нормально. Но листовая пластина получает так же ик излучение и сама греется. Сам датчик должен по хорошему показывать температуру листа так как у него есть накопительный эффект. По правильному должен быть постоянный ток воздуха, что бы смешивались газы (со2, воздуха, паров) Постоянный ток воздуха снимает температуру с растения, з поверхностей ,с радиаторов ламп. Я уже молчу о том, что хорошего смешивание газов в боксе это одно из условий хорошего урожая.

• Like +1 3

Поделиться сообщением

• 0

Я знижую вологість, в першу чергу, завдяки осушувачу повітря. А потім вже витяжку врубаю, якщо температуру вдасться в той день підняти хоча би до 20. Інакше, холодно і так... Дякую собі в минулому, що купив на цей цикл осушувач. Інакше би всьому були б уже гайки з такими відключеннями

• Like +1 3

Поделиться сообщением

• 0

Почитав, посьміхнувся і вирішив настукати пару речень на клаві.

Волога мішає на другі половині цвітіння, коли є ризик появи плісняви, при низьких температурах бутон буде щільніший і менший в розмірі,час визрівання збільшується. Цей бурян під назвою конопля не такий вже і ніжний. Я вже не вперше виставляю це фото. Початок війни 2022 рік, три неділі в оточенні були, про умови я думаю ви можите догадатися самі, холод-голод, дівчина без опиту, рум в холодному сараї, 9 рослин, дві з яких чиста сатива Малаві. Все виросло, визріло і дало гідний врожай.

Все можливо, було б бажання.

imgonline-com-ua-Compressed-BQuPdqbbpHEbeB.thumb.jpg.0ee5902d9a8a9937e0eda9f7683133c1.jpg

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0
6 минут назад, bonivur сказал:

Почитав, посьміхнувся і вирішив настукати пару речень на клаві.

Волога мішає на другі половині цвітіння, коли є ризик появи плісняви, при низьких температурах бутон буде щільніший і менший в розмірі,час визрівання збільшується. Цей бурян під назвою конопля не такий вже і ніжний. Я вже не вперше виставляю це фото. Початок війни 2022 рік, три неділі в оточенні були, про умови я думаю ви можите догадатися самі, холод-голод, дівчина без опиту, рум в холодному сараї, 9 рослин, дві з яких чиста сатива Малаві. Все виросло, визріло і дало гідний врожай.

Все можливо, було б бажання.

imgonline-com-ua-Compressed-BQuPdqbbpHEbeB.thumb.jpg.0ee5902d9a8a9937e0eda9f7683133c1.jpg

Дякую за відповідь. Гарні ялинки ☺️

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...