Перейти к публикации
  • 0

Чи впливає плісень вдома на растішку?

Go to solution Solved by slimmy,

Вопрос

Всім привіт.:flagdja:
От почав свій перший гров, супер обладнання немає та й за результатами не женусь так просто цікава тема. Наразі думаю як організувати обдув аби уникнути плісені, але з'явилось питання. В мене вдома є плісень на стінах (переважно у ванній на стелі та у коридорі, через погані двері (додав фото приклад з інтернету, у мене схожа, але в менших кількостях та тільки локально)) . Бачив у коментах до деяких репортів коли у гровера з'являлась плісінь йому казали "ти заніс її на одязі". Чи є небезпечною вона для растішки і які взагалі є поради щодо цього?
І ще якщо є біологи чи людина яка шарить, підкажіть, це та сама плісень, яка заражає наш продукт чи можливо це якийсь інший вид який не є небезпекою для неї?
Розумію, що багато залежить від обдуву і вологості, це буду старатись контролювати, але питання саме в тому чи буде небезпека навіть якщо я зроблю ідеальні умови для растішки?
Буду вдячний за будь-яку інфу. 

https://alpindustriya.com.ua/wp-content/uploads/2021/04/gribok-na-stenah.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0

Дома это не та плесень, она абсолютно не страшна растениям. Каннабис поражают другой грибок, под названием "серая гниль" и который проявляется лишь на цветении. Есть, конечно, другие грибки, но с ними проще бороться и они не так часто поражают. 

От плесени нет никакой панацеи. Конечно, для профилактики всегда нужно обрабатывать фунгицидами, но от серой гнили это не сильно помогает. Просто начиная со средины срока цветения нужно кардинально контролировать влажность, т.е. не только влажность воздуха, но и поливы. Подверженность к плесени ещё зависит от сорта. К слову, автики куда более подвержены плесени, чем фотопериодные. 

• Like +1 7

Поделиться сообщением

• 0
16 часов назад, kataomine сказал:

Всім привіт.:flagdja:
От почав свій перший гров, супер обладнання немає та й за результатами не женусь так просто цікава тема. Наразі думаю як організувати обдув аби уникнути плісені, але з'явилось питання. В мене вдома є плісень на стінах (переважно у ванній на стелі та у коридорі, через погані двері (додав фото приклад з інтернету, у мене схожа, але в менших кількостях та тільки локально)) . Бачив у коментах до деяких репортів коли у гровера з'являлась плісінь йому казали "ти заніс її на одязі". Чи є небезпечною вона для растішки і які взагалі є поради щодо цього?
І ще якщо є біологи чи людина яка шарить, підкажіть, це та сама плісень, яка заражає наш продукт чи можливо це якийсь інший вид який не є небезпекою для неї?
Розумію, що багато залежить від обдуву і вологості, це буду старатись контролювати, але питання саме в тому чи буде небезпека навіть якщо я зроблю ідеальні умови для растішки?
Буду вдячний за будь-яку інфу. 

https://alpindustriya.com.ua/wp-content/uploads/2021/04/gribok-na-stenah.jpg

Если есть плесень дома то с большой вероятностью будет и на растишке, хоть это и другая плесень. У тебя дома большая влажность даже если ты сделаешь хороший обдув для растишки обдуваться-то она будет домашним воздухом влажным, как-то так.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

@kivalrdБРООО, дуже дякую тобі за інфу :respect:

Поделиться сообщением

• 0

@kataomine якщо у квартирі пліснява - значить проблема з вентиляцією, вологістю - їх треба вирішувати першочергово. Моя думка, по шишульках піде пліснява коли вони почнуть вистигати.

• Like +1 3

Поделиться сообщением

• 0

тільки почав думати про це і ось щось таке з'явилось на кущику, їй лише 2 тижня, це плісінь чи яка інша проблема?image.thumb.png.c3b810c16fbea783f680b4dc06bc692b.png image.thumb.png.ae6fd8161a676ec98cb4a63299474e5c.png

Поделиться сообщением

• 0

Боролся с гнилью - фитоспорином-м, средство дешевое и действующее. Еще варик с влажностью бороться - лампа Днат:)))) в боксе жарил, что наружная влажность была ни по чем:)

• Like +1 1

мира, бро:eyes:

Поделиться сообщением

• 0
On 7/13/2023 at 5:20 PM, kivalrd said:

Дома это не та плесень, она абсолютно не страшна растениям. Каннабис поражают другой грибок, под названием "серая гниль" и который проявляется лишь на цветении. Есть, конечно, другие грибки, но с ними проще бороться и они не так часто поражают. 

От плесени нет никакой панацеи. Конечно, для профилактики всегда нужно обрабатывать фунгицидами, но от серой гнили это не сильно помогает. Просто начиная со средины срока цветения нужно кардинально контролировать влажность, т.е. не только влажность воздуха, но и поливы. Подверженность к плесени ещё зависит от сорта. К слову, автики куда более подвержены плесени, чем фотопериодные. 

Благодарю за инфу, коллега:drujba:

ибо тоже столкнулся нынче с такой проблемой впервые в индоре и прям не знал шо делать.. пришлось рубить.. на будущее стоит быть предусмотрительнее

Поделиться сообщением

• 0

Основное питание у грибковых это органика.  Лучше избегать ее в индоре по возможности.  Главное не допускать сырости и тогда все будет в норме.  Плесень  все таки больше многоклеточный нитевидный паразит, нежели одноклеточный или многоклетоный грибок.  Тот что в ванной на стенах, этот растениям точно не вредит.

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
В 14.07.2023 в 13:06, kataomine сказал:

тільки почав думати про це і ось щось таке з'явилось на кущику, їй лише 2 тижня, це плісінь чи яка інша проблема?

Це фігня на пістній олії. НЕ парься. Щось десь капнуло. Краще подумай, чому в тебе зубці на рослині. Їй спекотнувато. Світло можливо варто вище підняти.  Черенки он червоні, або фосфору малувато, або рослина має генетику якій треба більше темряви для нарощування коріневої.

1747724098__1.gif.c92846b2f84aa19722026237ba305299.gif  click to-> 1451163337_punchautopngtxt.png.c6ac8feb97b43b26d186d8a96fe3cd46.png click to-> galery.png.496deca43d89f66db2f440504f907d7b.png

Поделиться сообщением

• 0
В 15.07.2023 в 12:40, casp сказал:

Еще варик с влажностью бороться - лампа Днат:)))) в боксе жарил, что наружная влажность была ни по чем:)

Возможно это работает в случае с избытком влаги. Я лично имея дело с днатами давным давно, убедился, что эти "грелки"  больше вреда приносят чем пользы от избытка тепла.  Так что низко их вешать не вариант, по сему либо култуб либо днат от 600ватт и повыше.   Можно конечно пытаться выращивать гашишные сорта, которым такая жара к месту, но это дело того кому оно надо. А так, мне днат вечно макухи портил.  Но днат имеет место быть, на худой конец то))

Поделиться сообщением

• 0
20 хвилин тому, ХаПаZz сказав:

Основное питание у грибковых это органика.  Лучше избегать ее в индоре по возможности.  Главное не допускать сырости и тогда все будет в норме.  Плесень  все таки больше многоклеточный нитевидный паразит, нежели одноклеточный или многоклетоный грибок.  Тот что в ванной на стенах, этот растениям точно не вредит.

наскільки я розумію, зубці були через вентилятор який на неї дув, зробив імпровізований щит і наче стало краще з цим. а от плями які були все-таки мучниста роса купив вже топаз разок пшикнув по листу, вологість висока вдома, витяжку +обдув вже зробив +-, але просто вдома вологість 70% стабільно, особливо останні дні через погоду. якщо хтось знає, просто пшикати фунгіцидом і мучниста роса пройде сама? а то щось не можу норм інфу найти як з нею боротись (скоріше за все погано шукаю) може є якісь лінки або поради, буду вдячний)

Поделиться сообщением

• 0
18 часов назад, kataomine сказал:

через вентилятор який на неї дув

Вентилятор не має дути, це проблема звичайних кулерів. Потрібне м'яке розсіювання. Якщо дме інтенсивно, тоді можна направити на стінку бокса під кутом. Рослина повинна і продуватися і трохи гойдатися, щоб стовбур ріс і зміцнювався. А просто  направлений потік повітря, лише пресушить локально рослину.

18 часов назад, kataomine сказал:

просто пшикати фунгіцидом і мучниста роса пройде сама?

Якщо таке явище лише на 1 листі, то може не кіпішуй. На рахунок борошняної роси є якісь поради з кальційованою содою і милом. Але, я не впевнений, що в тебе саме боршняна роса. Ну не так вона виглядає.

який в тебе режим поливу? Якщо в тебе 70% вологості загалом, то в нічний час рослина випаровує чимало води. Для стадії веги це добре, але не має бути застою вологи. Має бути активна циркуляція кисневої суміші в боксі.

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...