Перейти к публикации

Рекомендованные сообщения

Я перевірив декілька сайтів що займаються збором статистики - індор 1200$+ \ lb в середньому. А аут в три рази дешевший. І така статистика зберігається від сайта до сайта. 

image.thumb.png.a6563726ab9abe8d041ca42a1e321d3c.png

Поделиться сообщением

1 минуту назад, GG19876 сказал:

Я перевірив декілька сайтів що займаються збіром статистики - індор 1200$+ \ lb в середньому. А аут в три рази дешевший. І така статистика зберігається від сайта до сайта. 

image.thumb.png.a6563726ab9abe8d041ca42a1e321d3c.png

Понял бро,(по английски я дупель пусто).Интересно ,неужели там все такие шарящие,шо прям по виду могут определить индор чи аут,или гроверы прям супер порядочные,типа мне выращивание обошлось не дорого,по этому цена низкая.Ведь по большому счету,если генетика одна и та же и продукт вызревший,определить его метод выращивания довольно не просто,по крайней мере визуально.

Поделиться сообщением

4 часа назад, jumbojet сказал:
21 час назад, FedorKastorkin сказал:

ПыСы стоимость в Калифорнии лучшего аутдора - в 4-5 раз ниже, чем индора.

а чому так?

Тому що, як би апологети органіки та натурального сонця не топили за натурпродукт, клієнт його не хоче. Індор значно краще - тому що він контрольований (деєкі гровери на енвіромент віддають 80 відсотків успіху, сказати, щоб у румі темп. була днем 27, а уночі 24-  легко можу, а вот у полі - тільки просити боженьку :), про вологу мовчу. Також ти можеш купити замість ламп 600В  нові 1000В, і отримати значно кращий продукт (значно краще насичений тими самими терпенами - по оцінкам вчених, значний приріст почінається з 900 ппфд, що є верхня межа гарної 600в лед-лампи на досиіть малої відстані.

У аута є тільки одна величезна перевага - він значно дешевше у виробництві (в індорі майже 50 відсотків - вартість енергії). Тому там, де цінують якість - аут вирощують для дістіллятів, а для продажу йде тільки індор.

Поделиться сообщением

@Хотабыч ну, там інгліш не потрібен. І без нього видно Індор = ціна, аутдор = ціна. 

А ще наскільки я розумію бро Федор крутиться у "модних американських гроверських колах" :giggling: так що він швидше за все говорить реальні цифри взяті з "перших вуст" а не з сайтів з статистикою. І оскільке перше з другим збігається - у мене сумнівів не виникає. 

Думаю є реальна різниця в якості яку помітно пересічному курцю. *уй би хто знижував ціну на продукт - просто тому що його виробництво дешевше обходиться. 

• Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

12 минут назад, Хотабыч сказал:

неужели там все такие шарящие,шо прям по виду могут определить индор чи аут

во-первых, да. Они там избалованы качественными шишками.

во-вторых, да. Качественный индор и качественный аутдор отличается очень сильно. Просто качественный аутдор - он весьма сильно отличается в худшую сторону. Это просто у нас не сильно отличают, потому что в индоре растят не очень, к сожалению (см. ветку с вопросами - как вырастить на земле из-под окна и лед-лампочке из подъезда)

в-третьих, у них не принято клиентов обманывать. И противозаконно, и клиент же не идиот - купил по цене индора, открыл пачку - там рыхлое нечто, не пахнет и не прет так, как он привык... в суд не подал, конечно, но через неделю ни один покупатель в магазин не заходит)

Поделиться сообщением

8 минут назад, GG19876 сказал:

*уй би хто знижував ціну на продукт

ні. Було би так - уй би хто з виробників тратив шалені  гроші на індор-виробництво, якщо можно було би удвічі дешевше роститу у полі

8 минут назад, GG19876 сказал:

Федор крутиться

я вумний, бо я жизнь прожив (с) ))))))

• Джа Пре +1 3

Поделиться сообщением

37 минут назад, GG19876 сказал:

ну, там інгліш не потрібен. І без нього видно Індор = ціна, аутдор = ціна. 

По твоему сообщению где график да,а там где ты ссылку оставил,я кроме аутдор и паунд ничего не понял,кстати там слова индор я не видел,правда просмотрел только шапку,бо хули листать если далекий.

36 минут назад, FedorKastorkin сказал:

во-вторых, да. Качественный индор и качественный аутдор отличается очень сильно. Просто качественный аутдор - он весьма сильно отличается в худшую сторону. Это просто у нас не сильно отличают, потому что в индоре растят не очень, к сожалению

Ну раз избалованы,то понятно.

39 минут назад, FedorKastorkin сказал:

я вумний, бо я жизнь прожив (

Не могу сказать шо я прям умный,бо был бы уже милионером и жил в монако,но прожил уже тоже не мало и курю машку более 2/3 жизни.Это я к тому,шо в ауте встречались сорта,с действительно каменными шишками.Было несколько сезонов назад,пробивал на сито 11 роз с аута,так реально подьзаебался,натер мозоли на ладони,хоть и количество было небольшое и до конца так и не смог за раз их протереть.А так согласен,большинство растений в сравнении-довольно рыхлые,правда на смолянистость это не влияет.Ещё хотелось бы добавить,шо масти попадались такие с аута,шо трех хапок с папиросы было достаточно,чтобы потеряться,реально как молочина лупило,хоть и не так долго.Правда давненько это было,мужики гоняли по «черным сотням»и привозили семян из казахстана,таджикистана,Краснодара.Это я к тому,что курил и с под ламп…да плотные,смолистые,ароматные,красивые,но мозги взрывали не чуть не лучше,чем та,не особо пахнущая и не плотная,со вкусом горелых шнурков.Вобщем вся эта писанина не ради мерялок,а хотелось сказать шо это сейчас начали обращать внимание на все эти вещи(вкусы,запахи,плотность…),раньше было пох,лишь бы лупашило по сильней,да по дольше.И если честно,у нас,старым планокурам,до сих пор похер,одно уважают,шоб не слишком кашлючая была.

Ну а про америку,не сразу вдуплил,но всегда интересно узнать шо нибудь новое:peace:

Поделиться сообщением

2 часа назад, FedorKastorkin сказал:

Избалованы - не избалованы, но там в джойнт часто подмешивают табак, что в корне убивает все разговоры о терпенах и споры о том где качественней трава в индоре или ауте.:eyes:

• Like +1 2

Поделиться сообщением

В США цінується товарний вигляд і арома-смакові якості. Маркетинг в Америці - національна ідея. Основний контингент подібних статистичних даних це офісний торчок, який тариться в аптеці, він і формує критерії попиту. Крім них ще є чорний ринок і гровери. В любому випадку ті хто курить аут, знають чому зробили цей вибір, а середньопересічний ясно шо в першу чергу буде нюхати і оцінювати блиск кристалів. Грамовий блант в рило пахучої елітної шмалі з весткосту це точно не про один мокрий житомирського сіна з лісу на грані блєдного, але вибір там точно максимально широкий - хочеш індорні терпени, хочеш аутний тгк, хочеш золоту середину, вейп, ізолят, дельта/тетра/гідрапон. Але здатність коноплі формувати яскраві палітри ароматів точно не могла не стати  найважливішим крітерієм в виборі кожного :eyes:

Але аут круче :rasta_biggrin:

• Like +1 2
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

13 часов назад, Хотабыч сказал:

одно уважают,шоб не слишком кашлючая

эт да. Но наблюдаю тенденцию - когда человек курил всю жизнь сено, а потом получает доступ к реально хорошим шишкам - то уже через пару месяцев он начинает харчами перебирать, мол, а хочется другой вкус или другой эффект :))

12 часов назад, bonivur сказал:

в джойнт часто подмешивают табак

дикие люди, что ж тут поделать :) У нас вот тоже - много кто курит чистые джойнты? 95 процентов водный или хлопушку, потому как экономнее :)

7 часов назад, Warming сказал:

Але аут круче

:) Тут є два момента. Перший - аут в Україні, тобто, суто практична для нас сторона. Шо ми маємо? Непрогнозований вересень. Всі пам'ятають 2022? Дощ та холод. Чудове поєднання. Тобто, у нас це срана лотерея.

Тепер до стран, де тепло та сухо. Я досі не розумію, як вони борються с запиленням від дички (якось мають, напевно, мені не було дуже цікаво, щоб порозуміти, як само). Учора подивився як раз про Лос Суенос - саму велику аутдор ферму США. 40000паундів (трохи більше за 18000 кг) харвесту. По-перше. Клони ростуть у румі. По-друге. Вєга проходить у румі. І тільки потім рослини виносять до сонця (тобто, від аута тільки світло та клімат - рослини у горшках на кокосі, якщо не помиляюсь, полив капля).

А далі - вже те, що кардинально відрізняє від класичного індора - мокрий трім (до сушки - так бистріше) машинами, сушка вже трімленої шишки у сітках швидким методом (45-40 вологість). І далі - переробка на концентрати та джойнти. Тобто вони розуміють, що конкуренції з індор-шишками вони не витримають, ну та й не намагаються. Тепер до того, що казав пане @Хотабыч . Виглядає шишка цього аутдора значно краще, чим 99 відсотків нашего індора. Тобто - якщо ми намагаємось порівняти індор/аутдор - треба порівнювати продукти одного класа.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

5 часов назад, FedorKastorkin сказал:

Я досі не розумію, як вони борються с запиленням від дички

Якщо про США, то там нема дички, є фермерське вирощування технічки, яка запилює і портить врожаї культури. В Калі були навіть судові позови з вимогою ввести квоти на технічні фермерства і зменшити обсяги вирощування. Бо пил ска навіть через відкриті вікна в індор потрапляє і псує генетику, не кажучи вже про аут ))

____

Ось, наприклад, є цьому якесь пояснення? І там у них реально всі курять кінськими дозами. З 8:08-9:30

• Like +1 2

Поделиться сообщением

2 часа назад, Warming сказал:

там нема дички,

от у мене у селі через кожні 50м, а у них взагалі нема? Хм, цікаво. Але - що саме споганить дівчинку, дичка чи технічна - яка різниця...

2 часа назад, Warming сказал:

є цьому якесь пояснення? І там у них реально всі курять кінськими дозами

в мене жінка теж курить кінськими дозами. Бо має таку можливість, ну й стаж 20+ ))

Не можу відповісти. Можливо, хлопець прикурився, можливо  - то на кшалт "ото раніше дерева були високими". І якщо йому зараз ту чуйку дати - то він плювався би та й викинув після першої тяги... Але факт - у вживанні є багато невідомого. Роблю цукерки - дві людини разом з'їли, один не може встати, другий - взагалі ні про що, як і не вживал...  Робишь вейп, щоб хлопці у відпустці могли поспати - нормальна людина з тяги лежить, хлопці на адреналіні - не працює. Наступний день - "спасай нас". Так що настрій має шалене значення.

А шо до Каліфорнії - нагадаю про Снупі, котрий колись знизив вживання зі 100 до 50г на добу )) Нічим, крім адського толеру, не можу це пояснити. Да, ще - вони не тримають квіти до темного бурштину. І до світлого теж. Тобто, цінують більш творчі ефекти, чим диван (можу помилятись)

Поделиться сообщением

21 час назад, bonivur сказал:

там в джойнт часто подмешивают табак, что в корне убивает все разговоры о терпенах и споры о том где качественней трава

ну и не стоит забывать, конечно, что понты - всегда и везде играли огромную роль в маркетинге :)

Что не отменяет того факта, что довольно значимый процент американских пользователей таки знает, за что они переплачивают.

Думаю, если бы наши могли тратить спокойно сравнимые суммы - то рынок продаж трима и фановых листьев на Троещине и окрестностях пришел бы в полный упадок, а на Оболони люди бы крутили носом "та это же стрейн прошлого сезона"  :) 

Людям доходы просто не позволяют курить что-то, кроме самого дешевого. Собственно, беды гроверов "нет денег на свет и нормальные удобрения" ровно оттуда же... :(

Поделиться сообщением

4 часа назад, FedorKastorkin сказал:

от у мене у селі через кожні 50м, а у них взагалі нема?

У тебе в селі тільки християнство вже 1000років як існує, добіблейські торгові шляхи з азії і індокитаю, неодноразові переселення народів. Коли піндос тільки приплив з Європи і відкрив Америку, бабці в твоєму селі товкли олію і ткали рушники зі своїх конопель :rasta_biggrin: Шмаль це взагалі не американська тема, тобто навіть у південноамериканських народів були кактуси. Більшість легендарних американських штамів пішли не з Калі, де кліматично коноплі дійсно могли би рости природньо, а з Нью-Йорку, куди через атлантику з Європи прибували мандрівники і емігранти. Вони створили індустрію і зробили популярним індор, сформували культуру, в якій на даний момент найважливішим показником є терпеновий профіль, можливо і вся концепція комерційного грову заточена на це, наукові розробки, методики, світло, добрива. Може бути так, що підвищений вміст терпенів тонізує курця і робить тріп більш легким і прозорим, компенсує надлишкову психоделічну дію тгк і не рве кришу. Як варіант. Ну і тут багато у кого стаж 20+ але чи багато таких, хто може скурити цілу папіру свого урожаю - цікаво )) Я не можу, мені такий овердоз не потрібний )) Щоправда курю аут, а не індор :giggling:

4 часа назад, FedorKastorkin сказал:

Людям доходы просто не позволяют курить что-то, кроме самого дешевого. Собственно, беды гроверов "нет денег на свет и нормальные удобрения" ровно оттуда же

Ні. Це всього лиш наслідки жорсткої криміналізації не тільки даної сфери, а і культури й побуту взагалі :rasta_peace: Доречі і індор в америці теж виник по цій самій причині )

Поделиться сообщением

10 часов назад, Warming сказал:

можливо і вся концепція комерційного грову заточена на це, наукові розробки, методики, світло, добрива

ну, тут м'яч вже на мою половиу поля впав, так що я можу точно сказати. Концепція коммерційного грова дуже проста - як получити максимальний врожай максимальної якості за мінімальні кошти. Нічого зайвого :) Звісно, якщо покупець вимагає зовнішний вигляд та запах - то це буде вагомим аргументом.

Я не можу, мені такий овердоз не потрібний

мене вчора спитали за мунрок. Нагадаю, Снуп (с) - "ні, мунрок для мене - то перебор" (цитата часів, коли він 100г на день джойнтів курив). Так що є монстри )))

індор в америці теж виник по цій самій причині

Бро, коли я кажу за індор, я маю на увазі не армян, котрі ростят у гаражі у пригороді ЛА (бля, у мене був шок, дивився відео про домашній індор, хлопці - накурені в хлам - показують свій рум - оппа, стоять сухі, як кукурудза у січні, рослини.  Вони - а ти шо, про них забув? Той - ага, десь два тижня тому поливав). Для мене то є домашній гров, коли людина ростить дома 1-10-20 кущів. Я кажу тільки за промисловість.

Хоч, як на мене, людина, у которої 1-10 кущів, має більше можливсті на дійсно крутий результат.

Поделиться сообщением

1 час назад, FedorKastorkin сказал:

Концепція коммерційного грова дуже проста - як получити максимальний врожай максимальної якості за мінімальні кошти. Нічого зайвого

Братуха, не все то золото что блестит, ты очень идеализируешь рынок США, не все там так гладко как кажется на первый взгляд, вырастить не проблема, но нужно еще продать и заработать, а конкуренция большая, налоги тоже, ну и черный рынок никуда не делся.

• Like +1 2

Поделиться сообщением

Смотрел выпуск «торопых»,трехнедельной давности,вещали они из Торонто(Канада),показуя сколько там магазов,где можно отовариться дурбалой.Но основной посыл видоса,был о том,как изменился рынок канабиса с момента легалайза(он там с 18 года),хотя декриминализирован с 2000х.Очень познавательно,рекомендую посмотреть.Думаю что в штатах присутствует большинство тех же проблем.

• Like +1 2

Поделиться сообщением

5 часов назад, bonivur сказал:

ты очень идеализируешь рынок США

Бро, мне очень многое нравится в ЮСА, был там неоднократно, местами довольно длительно. Но многое и не нравится. Нет идеальных мест :)

Кроме того, некоторое время ведя бизнес в ЕУ, я прекрасно знаю, чем отличается туризм от иммиграции (с) .

И проблемы самого рынка конопли в ЮСА, равно как проблемы общества вообще и местных наркоманов  - в частности, меня вообще не интересуют. Я говорю исключительно о самом процессе выращивания - о том, насколько они продвинулись в генетике, в оборудовании, в подходе именно к производству. Даже не в науке - на самом деле, то, что производители конопли сейчас подают, как мегановые технологии, производители помидор лет 30 назад реализовали.

А насколько легко или тяжело там гроверу работать - вообще не интересно, я не собираюсь там строить растилку и зарабатывать на продаже концентратов хипстерам из Кремниевой Долины, да и  другим не посоветую :)

Поделиться сообщением

7 часов назад, FedorKastorkin сказал:

Концепція коммерційного грова дуже проста - як получити максимальний врожай максимальної якості за мінімальні кошти

Ні )) концепція сучасного комерційного грову - як отримати конкурентноспроможний продукт. Звідси і спеціальні лампи з добривами, ідеально стрижені ШШ з масою трихом і перелік терпеноїдів на дві сторінки в буклеті, а також залучення до маркетингових акцій Снупа і навіть Боба ))

Комерційний серйозний гров в США спочатку був аутдорним, це потім вони почали ховатися в гаражах, а копи складати супутникові карти помешкань з інтенсивним ІЧ-випромінюванням. Легалайз перенасичив ринок і створив основні критерії якості для кожного виду продукту. І схоже, що акцент зроблений саме на терпенах, а не на психоделічності. Якраз індорна фішка - ароматно, смачно, сладєнько(с), мохнаті трихоми та інша естетика, але з відносно меншим впливом на психіку.

А армянам не дуже й повезло. Ненсі поставила їх на місце :rasta_biggrin:

Поделиться сообщением

14 часов назад, Warming сказал:

але з відносно меншим впливом на психіку

ну ми тут вже починали за статтю спочатку - потрібні рівні умови для порівнення.

Ти кажешь, що аут сильніше. Ок. А з чим, перепрошую, ти порівнюєшь? Якщо з десятком топ-шелф сортів з американського шопу - тоді це одне, а якщо з шишками свого сусіда - то, може, справа у сусіді?..

Бо якщо саме не за зовнішний вигляд та терпени - хоч, як на мене, то запах - то дуже важливо - а за психоактивність- то є такий собі сорт орегонських фермерів - Світ Мелісса, 46 ТГК... Поки про нього не знав, думал, що аеропоніка - то так, для дому бавится...

Тобто питання - ти впевнений, що свій, можливо - дійсно гарний - аутдор порівнюєшь з найкращим індором? Бо я пригощав гарним (але зовсім не найкращим) індором хлопців з дуже великим стажем, і чув "опа... так от як воно має бути...". А ще - сам куштував в Амстердамі в кофе-шопі джойнт (індор) - ну так, ні про що. Потім, іншим разом, там же купував вже шишку - середнє. А от був вже пізніше у Копенгагені, славнозвісна Христіанія... хлопці сидять і курять джойнт за джойнтом, товщиною з мій великй палець (а я досить крупний дядько) - ну як цигарки звичайні. А мені погано стало, просто колі поруч пройшов )))) Тобто індор від індора дуже відрізняється.

Ну і суто технічне питання за аут у наших умовах. Попереджую - це лише мої думки, я не дуже розуміюся на ауті, так що прохання поправити, а не лаятись :). Спробував для забави у 2021, як раз, коли вересень холодний та мокрий був )). Рослина потребує макс. світла на 4-6 тиждні. Це у нас шо - кінець вересня? А сонця у нас вже не так, шоб вистачало. А саме високий ДЛІ відповідає за зміст як ТКГА, так і терпенів?

• Like +1 1

Поделиться сообщением

17 часов назад, FedorKastorkin сказал:

Ти кажешь, що аут сильніше. Ок. А з чим, перепрошую, ти порівнюєшь?

Думка моя ясно, що суб'єктивна. І не обов'язково вірна. Але складається з реальних фактів, не уявних. Наприклад на масових тусовках всі вживають пятилітровими мокрими і нікого не накриває. Роліків тисячі, але де піонери з блєдними і швидкою? Ми умудрялися чи не щоразу серед трьох як мінімум одного мати вбитого в хлам, а тут шалена кількість людей і ніде нікого не криє )) монсанто детектед :rasta_biggrin:

Але якщо по чеснаку, усе що я порівнював в усіх різних варіаціях неодноразово підтверджувало що аут - психоделічніший, насиченіший і більш тривалий, тяговитий, а індор красивий і дуже ароматний, пре простіше, попускає швидше. Оціночна система дуже проста: кількість вжитого, інтенсивність дії, психічний стан, тривалість дії і тупо понра/непонра. Пре і то, і то але є нюанси

Сама толкова штука це пластилін з дозрілої свіжої рослини, маца з рук, чарас. З свіжої - тому, що там одна тільки смола, терпени і благородна пруха. Середній відсоток ТГК - 50% а решта 50% це оболонка трихом, інші парафіни та мікро бруд. Тому вважаю, що 46% ТГК на шишці з зеленою масою це перебор. В грамовій шишці - 0,46мг молекул ТГК і 0,54мг листової пластини та іншої целюлози :rasta_biggrin: Не вірю.

ну ми тут вже починали за статтю спочатку

Ага. Доречі зверни увагу - в статті акцент зроблений не на кількості та якості, а на відмінності типів речовин та їх ізомерів

Ну і суто технічне питання за аут у наших умовах

В ауті така широка сукупність факторів, що рослина з кожного окремого бере максимум для себе необхідного і результатом є синергія природи, в тому і є справжня сила. Якщо не помиляюся, денне розсіяне світло в похмурий день значно інтенсивніше по об'єму і по спектру середньої лампи в середньостатистичному боксі. А пропорція сонце/тінь в першу чергу впливає на інтенсивність росту, а не на формування хімічних сполук.

Помідор з грядки завжди кращий ніж синтетичний з маркету. Йоу :rasta_peace::drujba:

Поделиться сообщением

5 часов назад, Warming сказал:

Помідор з грядки завжди кращий ніж синтетичний з маркету. Йоу

зазвичай. А знашь, чому? Тому що у нас (та й не тільки) мудрий нарід ходить і скандує "ніт ГМО!"

До речі, саме той томат пластіковий взагалі не ГМО. Нарід не дозволяє. А знаєшь, що дозволяє? Нові сорта получають двумя путями - опромінювання та хімічни речовини, які визивають мутацію (неконтрольовану, по прінципу - о, 100 мутацій, 98 сдохло, а у 1 - цікава особливість, він лежить на полці місяць. Но бонусом до цієї мутації ще одна - менще цукру у плоді). А от якщо би дозволили більш модернові методи - то змінили би саме той ген, що відповідає за лежкість, а цукор - залишили. Але ніт, не можна - якщо зїсти гмо-томат, то й сам станешь томатом!

Так що у данному випадку натуральне сонце ні до чого.

Якщо не помиляюся, денне розсіяне світло в похмурий день значно інтенсивніше по об'єму і по спектру середньої лампи в середньостатистичному боксі

домовились, сьгодні сонечко має бути, а коли хмари будуть - поміряю ППФД на вулиці :)

Але відповідь тут

середньостатистичному боксі

а що там с ППФД у середньому боксі? У мене прямо зараз 982.

Але якщо по чеснаку, усе що я порівнював

можливо, у цю виборку "усе, що я порівнював" таки не зайшли кращі квіти? ,)

Поделиться сообщением

Поделиться сообщением

Можливо хтось використовував бустери для розвитку терпенів по типу Delta 9? Які результати?

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...