Перейти к публикации
  • 0

Росток жовтіє Lowryder#2 auto

FredericK

Вопрос

Така тема, обидва ростки lowryder проросли приблизно в один день, 8 днів тому. але перший помітно переганяє другого в розвитку. І тут проблема, на фото(де один росток) помітно що листки в такому малому віці по краям забарвилися в світло-жовтий колір, також якщо придивитися є місце з коричиневим забарвленням, невелика крапка і взагалі між двома ростками помітна різниця в забарвленні. Що це коїться з ним? для порівняння також залив фото з двома.

Бокс 730*27*475(в*г*ш, мм), з освітлення поки що дві енергосберігаючі лампи 6400 та 2700к по 35 вт кожна, рослини розташовані приблизно за 5-10 см від ламп.

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0

а яка температура у малечі? схоже на те, що їм спекотно,та ще й вологи не достає. А може то обдув фігаче на жовту та сушить?

Мир вам

Поделиться сообщением

• 0

а яка температура у малечі? схоже на те, що їм спекотно,та ще й вологи не достає. А може то обдув фігаче на жовту та сушить?

Температура невисока, 21-25 градусів, вночі кімнатна, не менше 18, обдув ще не робив, вентиляція там стоїть 1 куллер 80 мм на видих, а на вдох два отвори по 60 мм.

Поливав їх однаково, Спочатку зі шприца по декілька мл на перших днях, на п'ятому дні полив по 0.5 л води по краям горшка і трохи під рослину, потім через 4 дні ще полив по 250 мл. Думаю що можливо перелив, так дивно що рівномірно їх поливав і така різниця в розвитку. Ще така тема, та що слабша рослина стоїть під ближче до лампи 2700, хоча не перших днях я їх міняв між собою, але та всеодно слабше розвивалась з перших днів.

Поделиться сообщением

• 0

А що за ґрунт в тебе?

Здається мені там коріння погано дихає. В мене колись була схожа трабла, саме з лоурайдером. Вирішив додаванням вєрміка.

Култуб своими руками: http://jahforum.org/topic/24342-cooltube-svoimi-rukami/

Поделиться сообщением

• 0

краще хвору від лампи подадалі. в мене теж таке бувало, але від низької вологісті та щей вентіль  дмухарив нехіло і видував вологу з листя. А як почали рости, то все перестало

Мир вам

Поделиться сообщением

• 0

А що за ґрунт в тебе?

Здається мені там коріння погано дихає. В мене колись була схожа трабла, саме з лоурайдером. Вирішив додаванням вєрміка

Ґрунт універсальний на основі торфу, упаковку викинув так що зафотати не вийде, також на дні горщика декілька сантиметрів купованого керамзиту

краще хвору від лампи подадалі. в мене теж таке бувало, але від низької вологісті та щей вентіль  дмухарив нехіло і видував вологу з листя. А як почали рости, то все перестало

Спробую поки що листя водою зрошувати періодично, а потім видно буде, може оклигає, дякую

Поделиться сообщением

• 0
також на дні горщика декілька сантиметрів купованого керамзиту
керамзіт треба викинути. Скоріш за все проблема через нього, а якщо ні, то ще буде тобі морока. Непролікований, він повищує PH грунту, а коли до нього коріння доростає, то настає повний піпець. Викопуй їх, та міняй керамзіт на пінопласт, інакше до харва можуть малі не дожити

Мир вам

Поделиться сообщением

• 0

також на дні горщика декілька сантиметрів купованого керамзиту
керамзіт треба викинути. Скоріш за все проблема через нього, а якщо ні, то ще буде тобі морока. Непролікований, він повищує PH грунту, а коли до нього коріння доростає, то настає повний піпець. Викопуй їх, та міняй керамзіт на пінопласт, інакше до харва можуть малі не дожити

може щоб лишній раз не дьоргати їх не замінювати кермзит а регулювати рівень PH самостійно? я думаю що зараз то він мало що рішає, бо він на дні і рослини ще малі

Поделиться сообщением

• 0

думай сам, я тобі сказав як є. В них коріння росте набагато швидче аніж ти собі уявляєш, а горщики в тебе замалі. Краще буде зараз пересадити, доки малі ще, ніж чекати коли  луга  конкрєтно коріння  спалить. 

Мир вам

Поделиться сообщением

• 0

думай сам, я тобі сказав як є. В них коріння росте набагато швидче аніж ти собі уявляєш, а горщики в тебе замалі. Краще буде зараз пересадити, доки малі ще, ніж чекати коли  луга  конкрєтно коріння  спалить. 

ну що ж, якщо так то буду шукати пінопласт)

Горщики по 7л, на сайті насіння написано що для цього сорту рекомендуються 4-8 л, землі тільки тре досипати, брав дві упаковки по 5 л

Поделиться сообщением

• 0

Пересадив у пінопласт, хто зна на скільки якісно, надіюсь приживеться))

Поделиться сообщением

• 0

Не пінопласт, а вермікуліт краще та перліт. 70% землі та 30 перліту с верміком. Він копійки коштує в садовому. Можно і більше, гірше ти точно не зробиш, а тільки краще. Бажано перліт промити.

Култуб своими руками: http://jahforum.org/topic/24342-cooltube-svoimi-rukami/

Поделиться сообщением

• 0

Такой чисто украинский репортаж с места событий:) ничего не понятно.но язык забавный, скользкий как сальцо на сковороде.

Поделиться сообщением

• 0

Хах это точно сам с Украинец но этого языка не знаю Земляк, у тебя перелив 100% дай просохнуть земле))))удачи

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk

Поделиться сообщением

• 0
Не пінопласт, а вермікуліт краще та перліт. 70% землі та 30 перліту с верміком. Він копійки коштує в садовому. Можно і більше, гірше ти точно не зробиш, а тільки краще. Бажано перліт промити. 0 Ответить Цитата
бро, в нього керамзіт непролікований в якості дренажу. На дно пінопласт, вермік та перліт в заміс субстату

Мир вам

Поделиться сообщением

• 0

Такой чисто украинский репортаж с места событий:) ничего не понятно.но язык забавный, скользкий как сальцо на сковороде.

Це відноситься до сабжу? Міг би пройти або мовчки посміятись, веслун.

Поделиться сообщением

• 0

Якщо ти посадив в чистий торф то це не сильно змiнить ситуацiю ,його треба розбавити з чимось ,чи перлiтом ,чи кокосом, хочаб пiском якщо нiчого з цього нема,бо торф сам по собi добриво

Поделиться сообщением

• 0

Якщо ти посадив в чистий торф то це не сильно змiнить ситуацiю ,його треба розбавити з чимось ,чи перлiтом ,чи кокосом, хочаб пiском якщо нiчого з цього нема,бо торф сам по собi добриво

ні, там просто гурнт універсальний на основі торфу)

Поделиться сообщением

• 0

Поделиться сообщением

• 0

Короч вирішив не мучати себе і рослинку і зробив їй екстермінатус. Після пересадки мабуть пошкодив корінь тій що жовтіла і вона й далі продовжувала жовтіти. Висадив в звільнениий горщик нову, на даний момент скидає "каску" потехеньку). Всім дякую за поради, на майбутнє пригодяться! Тему можна вважати закритою, всім мир)

Поделиться сообщением

• 0

+1 за викинути керамзит. І добавити перліту. Сам брав землю універсальну(ph 6.8 - намальовано на упаковці, але краще проміряти самому) і пару упаковок агроперліту. Брав в ашані, агроперліт 3 грн з копійками за пачку. Все нормально, ростуть малі. Як скинула каску, то одразу листочки були жовті, але через пару годин позеленіли.

Поделиться сообщением

• 0

Думаю проблема не в керамзите. Но раз автор решил, что на этом форуме все в совершенстве владеют украинской мовой, то удачи ему в разрешении проблемы...

Поделиться сообщением

• 0

раз автор решил, что на этом форуме все в совершенстве владеют украинской мовой, то удачи ему в разрешении проблемы...

:perfect:

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...