Перейти к публикации
  • 0

Гроубеги

Вопрос

Перший раз юзаю гроубеги, таке питання : там надо було дренаж на дно кидать? Чи хочаб дірки надо понадовбувать на дні? Бо я так без дренажу і дірок втулив і скільки не поливаю з дна не капа. Короче шось хуйовенько я роблю своїм дівчатам 

20240914_111200.jpg

20240914_111131.jpg

20240914_111121.jpg

20240914_111108.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 1

Из-за того, что они у тебя висят, нижние волокна бега в напряжении и могут почти не пропускать воду, был такой печальный оплыт, по итогу снизу болото, даже в беги нужно добавлять на дно 2-3см пенопласт мелкими кубиками, как вариант пробить шилом или еще чем-то, или поставить снизу каку-то подставку, как только напряжение в волокнах внизу бега убавиться, вода будет норм вытекать, ну и потом конечно же хорошо и качественно пролить водой с клинером в идеале, чтобы девочки уписялись по настоящему, минимум 30% от обьема влить.

• Like +1 3

Поделиться сообщением

• 0
19 минут назад, GROW2023 сказал:

Перший раз юзаю гроубеги, таке питання : там надо було дренаж на дно кидать? Чи хочаб дірки надо понадовбувать на дні? 

20240914_111200.jpg

В тому році для першого грову теж вибрав гроубег. Про дренаж навіть не чув на той момент і нічого, виросли. Правда, врожай був такий собі... Дренаж в першу чергу потрібен для пластикових горщиків, а в гроубезі коріння і так дихає, хоча дренаж на майбутнє не завадить. В тебе інша проблема, може сильно заливаєш, в такому віці вони так багато ще не п'ють. З іншого боку можливо кривий Ph води та занижена загальна вологість плюс підвищена температура в боксі судячи з покрученого листя. Всі ці моменти впливають на рослину, особливо в перші тижні росту.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

Не займайте корисне місто в горшку дренажем! Для кокосу він не потрібен зовсім, а для землі якщо десь 15-20% перліта то він теж не потрібен. Юзаю вже 5 років в індорі, та ще моя думка...

• Like +1 6

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, Louvre сказал:

В тому році для першого грову теж вибрав гроубег. Про дренаж навіть не чув на той момент і нічого, виросли. Правда, врожай був такий собі... Дренаж в першу чергу потрібен для пластикових горщиків, а в гроубезі коріння і так дихає, хоча дренаж на майбутнє не завадить. В тебе інша проблема, може сильно заливаєш, в такому віці вони так багато ще не п'ють. З іншого боку можливо кривий Ph води та занижена загальна вологість плюс підвищена температура в боксі судячи з покрученого листя. Всі ці моменти впливають на рослину, особливо в перші тижні росту.

А тобто листя скручуе  так від жари? Я думав шо залив їх. Температура в боксі 29 вологість 75 +-.  Може лампу вище трохи підвісить?

Изменено пользователем GROW2023

Поделиться сообщением

• 0

да они ж дознуты) горит листва на первых фотках

• Like +1 1

Runtz & Gorilla Glue | Barney's Farm | Coco | Led ( текущий гроу )

Green Poison в 1 л. горшках / Кокос / АN  Сухой вес - 255 гр. :perfect:

:flower:  DWC | Blue Auto Mazar® от Dutch Passion | Led   Сухой вес - 416 гр. :peace:

Поделиться сообщением

• 0
6 часов назад, GROW2023 сказал:

скільки не поливаю з дна не капа.

внизу горшка вже болото, через це коренева не розвивається, якщо обережно ще можна пересадити 

нижні листи не на передоз а на перелив вказують:drujba:

Изменено пользователем BlueberryMuffin
  • Like +1 1

не забуваємо ставити лайки і підписуватись на канал:jahforumorg:

Поделиться сообщением

• 0

дивно бо гроубег не потребує дренажу, там все через горшок виходить 

стоять на підлозі чи на підвищенні?

Изменено пользователем BlueberryMuffin

не забуваємо ставити лайки і підписуватись на канал:jahforumorg:

Поделиться сообщением

• 0
7 часов назад, GROW2023 сказал:

А тобто листя скручуе  так від жари? Я думав шо залив їх. Температура в боксі 29 вологість 75 +-.  Може лампу вище трохи підвісить?

+29 не критично, з вологістю для веги тоже норм. Може позаливав зайвого, а може й лампа низько. Для веги відстань до лампи 35-45 см, на цвітінні 20-30 см ну й ще треба враховувати потужність самої лампи, якщо дуже потужна то на везі вистачить 50%, а на цвітінні можеш додати майже на повну. Ще може покрутити листя, якщо вентилятор на обдув дуже близько від расти, таке теж буває :rasta_peace: 

Поделиться сообщением

• 0
19 часов назад, BlueberryMuffin сказал:

дивно бо гроубег не потребує дренажу, там все через горшок виходить

стоять на підлозі чи на підвищенні?

Вони в мене висять у повітрі 

20240915_130725.jpg

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0

Ну походу треба люстру вище см на 15 і да в мене обдув  дуже колихав їх, тому може такі листи і через вітру дохуя 

Поделиться сообщением

• 0
21 час назад, boyarskiy сказал:

да они ж дознуты) горит листва на первых фотках

Хз хз, все чим вони можуть бути там дознуті це мікориза і універсальна земля, короче вона така до прикормів зробилась 

Поделиться сообщением

• 0

це фотіки, бро? 

капати зараз не повинно, бо поливати треба трішки, грам по 300-500 відстояною чистою водою раз в 3-4 дні. спробуй знизу невелики дірки шилом чи шпицею поробити. дувчики на мішки направ, шоб сохли. і дійсно справа дівчата підгоріли чи від лампи, чи від добрив. як поливав і чим?

Поделиться сообщением

• 0
2 часа назад, romario999 сказал:

це фотіки, бро? 

капати зараз не повинно, бо поливати треба трішки, грам по 300-500 відстояною чистою водою раз в 3-4 дні. спробуй знизу невелики дірки шилом чи шпицею поробити. дувчики на мішки направ, шоб сохли. і дійсно справа дівчата підгоріли чи від лампи, чи від добрив. як поливав і чим?

Бро, на той момент нічим крім води не поливав, то я лампою попік, вона від цього так стресонула шо зацвіла 

20240915_145525.jpg

Поделиться сообщением

• 0
1 час назад, LeSt сказал:

Из-за того, что они у тебя висят, нижние волокна бега в напряжении и могут почти не пропускать воду, был такой печальный оплыт, по итогу снизу болото, даже в беги нужно добавлять на дно 2-3см пенопласт мелкими кубиками, как вариант пробить шилом или еще чем-то, или поставить снизу каку-то подставку, как только напряжение в волокнах внизу бега убавиться, вода будет норм вытекать, ну и потом конечно же хорошо и качественно пролить водой с клинером в идеале, чтобы девочки уписялись по настоящему, минимум 30% от обьема влить.

Ну пересадить вже не варіант с дренажом, а дірок натикаю.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
40 минут назад, GROW2023 сказал:

Бро, на той момент нічим крім води не поливав, то я лампою попік, вона від цього так стресонула шо зацвіла 

20240915_145525.jpg

Оброби гібереліновою кислотою , то трохи стартане  в рості по любому 

Поделиться сообщением

• 0
22 часа назад, GROW2023 сказал:

Ну пересадить вже не варіант с дренажом, а дірок натикаю.

і постав на ящики з напоїв чи з овочей тощо. Бро @LeSt має рацію:perfect:

так а скільки тижнів зараз, шо цвіте? не побачив

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
11 часов назад, romario999 сказал:

і постав на ящики з напоїв чи з овочей тощо. Бро @LeSt має рацію:perfect:

так а скільки тижнів зараз, шо цвіте? не побачив

Зацвіла тільки одна, 20 днів їм. Інші повідходили (ну майже повідхрдили,  головне шо не зацвіли) та почали набирать масу і пускать бокові гілки , але всеодно лист підкручений, вдалося тільки до 28 збить температуру, треба ще пару кулерів на лампу поставить мабуть, вона і так от сили на 30% від номеналу робе. 

20240915_145421.jpg

Поделиться сообщением

• 0
11 часов назад, romario999 сказал:

постав на ящики з напоїв чи з овочей тощо.

А з приводу цього, бро, мені здалося шо так буде удобніше, вони висять і не треба переставлять туди сюди,  просто піддон підставив полив і все. І по друге, я планував скрог, і шось я собі внушив шо сітка то полюбом буде фіксована й подумав шо негодиться фіксувать батву а горщики не. Я дірок нахуярив на дні, болота там не було, навпаки земля аж просіювалась з дірок 

Поделиться сообщением

• 0

@GROW2023 Бро, у тебе текстильний горщик, такі назвичай називають бегпотами, гровбег пристній поскладніше. Мій на колесах, грунту литрів за сто, вентиляція через труби і дренаж - пролечений керамзіт. А в твоєму випадку не треба нічого, все вентилюється добре і для дренажу вихід зі всіх боків та дна! 

В 14.09.2024 в 14:10, GROW2023 сказал:

А тобто листя скручуе  так від жари?

так, в тебе затепло, але темпа не критична, в принціпі, буває і більше і нічого не можешь зробити. Я ростив на горищі влітку, як піднялась темпа, жопа, що я не робив, все пофіг, єдиний вихід був - це кондишн встановити, але це задорого для мене і так ростив, трава виросла красива, бохі були здоровими, але все було слабим! Темпа була більше за твою, тридцять з лихуєм під сорок. В твоєму випадку повинно витримати. 

Чудна травичка буває при добрих умовах і чим ближче ідеалу, тим сильніша дурь! Почитай книжку Соми "Мої щасливі рослини", десь була на форумі, хтось викладав.

А перелити в бегпотах можна з дурної голови, якщо встановити їх в високі піддони і лити воду в пот та в піддон. Так в повітрі, як у тебе даже не думай, що перелив. Перелив видно по листю, воно демонструє нестачу азоту, коріння задихається, перестає усвоюватись азот і бачиш на листах ознаки недостачі азоту. в тебе такого я не бачу!

@boyarskiy бро, це може бути ефект зйомки.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
В 18.09.2024 в 06:51, GROW2023 сказал:

А з приводу цього, бро, мені здалося шо так буде удобніше, вони висять і не треба переставлять туди сюди,  просто піддон підставив полив і все. І по друге, я планував скрог, і шось я собі внушив шо сітка то полюбом буде фіксована й подумав шо негодиться фіксувать батву а горщики не. Я дірок нахуярив на дні, болота там не було, навпаки земля аж просіювалась з дірок 

1. Чому не ведеш репорт по цьому грову? Було б цікаво глянути, що з цього вийде і почитати всі умови вирощування, щоб простіше було ставити "діагнози"

2. Залита земля зверху збилась і кисень до коріння погано проходить, через що реккомендую легенько "вспушити" землю, наприклад шпажкою з бамбукою, як для шашличків, щоб коріння не пошкодити. Просто натикай ходів в землі навкого паростка, з відступом в 5-10 см від рослини

3. Бува, що може бути й передозування покупною землею, але це дуууже рідко (якийсь брак партії чи хз..)

4. З кислотністю землі/води немає замірів?

5. лампи в тебе може і близькувато, то леди?

Поделиться сообщением

• 0
В 18.09.2024 в 06:51, GROW2023 сказал:

Я дірок нахуярив на дні,

поти спортив, вони з агроволокна, яка добре дренується та вентилюється, ніяких дірок не треба робити! Бро, я свої поти використовую вже хрен знає сікока!, тільки замочив в лімонці, пожмакав, промив водою і знова користуєшся. Ще й як що вони доброї якості, то вони дуже долговічні.

Поделиться сообщением

• 0
В 24.09.2024 в 19:42, Shajtan сказал:

Було б цікаво глянути, що з цього вийде

Бро,немае багато часу приділяти репортам, та і це ж спочатку треба було. Чи то я лінивий, хз. Ось так вони вже виглядають 

20240927_175028.jpg

Поделиться сообщением

• 0

Симпатично, гнуться гарно :perfect:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Создать...