Перейти к публикации
  • 0

Гроубеги

GROW2023

Вопрос

Перший раз юзаю гроубеги, таке питання : там надо було дренаж на дно кидать? Чи хочаб дірки надо понадовбувать на дні? Бо я так без дренажу і дірок втулив і скільки не поливаю з дна не капа. Короче шось хуйовенько я роблю своїм дівчатам 

20240914_111200.jpg

20240914_111131.jpg

20240914_111121.jpg

20240914_111108.jpg

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0
  В 14.09.2024 в 08:28, GROW2023 сказал:

Перший раз юзаю гроубеги, таке питання : там надо було дренаж на дно кидать? Чи хочаб дірки надо понадовбувать на дні? 

20240914_111200.jpg

Показать больше  

В тому році для першого грову теж вибрав гроубег. Про дренаж навіть не чув на той момент і нічого, виросли. Правда, врожай був такий собі... Дренаж в першу чергу потрібен для пластикових горщиків, а в гроубезі коріння і так дихає, хоча дренаж на майбутнє не завадить. В тебе інша проблема, може сильно заливаєш, в такому віці вони так багато ще не п'ють. З іншого боку можливо кривий Ph води та занижена загальна вологість плюс підвищена температура в боксі судячи з покрученого листя. Всі ці моменти впливають на рослину, особливо в перші тижні росту.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

Не займайте корисне місто в горшку дренажем! Для кокосу він не потрібен зовсім, а для землі якщо десь 15-20% перліта то він теж не потрібен. Юзаю вже 5 років в індорі, та ще моя думка...

• Like +1 6

Поделиться сообщением

• 0
  В 14.09.2024 в 09:00, Louvre сказал:

В тому році для першого грову теж вибрав гроубег. Про дренаж навіть не чув на той момент і нічого, виросли. Правда, врожай був такий собі... Дренаж в першу чергу потрібен для пластикових горщиків, а в гроубезі коріння і так дихає, хоча дренаж на майбутнє не завадить. В тебе інша проблема, може сильно заливаєш, в такому віці вони так багато ще не п'ють. З іншого боку можливо кривий Ph води та занижена загальна вологість плюс підвищена температура в боксі судячи з покрученого листя. Всі ці моменти впливають на рослину, особливо в перші тижні росту.

Показать больше  

А тобто листя скручуе  так від жари? Я думав шо залив їх. Температура в боксі 29 вологість 75 +-.  Може лампу вище трохи підвісить?

Изменено пользователем GROW2023

Поделиться сообщением

• 0

да они ж дознуты) горит листва на первых фотках

• Like +1 1

:flagdja:

Мои репорты - клац  👀

Поделиться сообщением

• 0
  В 14.09.2024 в 08:28, GROW2023 сказал:

скільки не поливаю з дна не капа.

Показать больше  

внизу горшка вже болото, через це коренева не розвивається, якщо обережно ще можна пересадити 

нижні листи не на передоз а на перелив вказують:drujba:

Изменено пользователем BlueberryMuffin
  • Like +1 1

не забуваємо ставити лайки і підписуватись на канал:jahforumorg:

Поделиться сообщением

• 0

дивно бо гроубег не потребує дренажу, там все через горшок виходить 

стоять на підлозі чи на підвищенні?

Изменено пользователем BlueberryMuffin

не забуваємо ставити лайки і підписуватись на канал:jahforumorg:

Поделиться сообщением

• 0
  В 14.09.2024 в 11:10, GROW2023 сказал:

А тобто листя скручуе  так від жари? Я думав шо залив їх. Температура в боксі 29 вологість 75 +-.  Може лампу вище трохи підвісить?

Показать больше  

+29 не критично, з вологістю для веги тоже норм. Може позаливав зайвого, а може й лампа низько. Для веги відстань до лампи 35-45 см, на цвітінні 20-30 см ну й ще треба враховувати потужність самої лампи, якщо дуже потужна то на везі вистачить 50%, а на цвітінні можеш додати майже на повну. Ще може покрутити листя, якщо вентилятор на обдув дуже близько від расти, таке теж буває :rasta_peace: 

Поделиться сообщением

• 0
  В 14.09.2024 в 14:35, BlueberryMuffin сказал:

дивно бо гроубег не потребує дренажу, там все через горшок виходить

стоять на підлозі чи на підвищенні?

Показать больше  

Вони в мене висять у повітрі 

20240915_130725.jpg

• Like +1 2

Поделиться сообщением

• 0

Ну походу треба люстру вище см на 15 і да в мене обдув  дуже колихав їх, тому може такі листи і через вітру дохуя 

Поделиться сообщением

• 0
  В 14.09.2024 в 13:21, boyarskiy сказал:

да они ж дознуты) горит листва на первых фотках

Показать больше  

Хз хз, все чим вони можуть бути там дознуті це мікориза і універсальна земля, короче вона така до прикормів зробилась 

Поделиться сообщением

• 0

це фотіки, бро? 

капати зараз не повинно, бо поливати треба трішки, грам по 300-500 відстояною чистою водою раз в 3-4 дні. спробуй знизу невелики дірки шилом чи шпицею поробити. дувчики на мішки направ, шоб сохли. і дійсно справа дівчата підгоріли чи від лампи, чи від добрив. як поливав і чим?

Поделиться сообщением

• 1

Из-за того, что они у тебя висят, нижние волокна бега в напряжении и могут почти не пропускать воду, был такой печальный оплыт, по итогу снизу болото, даже в беги нужно добавлять на дно 2-3см пенопласт мелкими кубиками, как вариант пробить шилом или еще чем-то, или поставить снизу каку-то подставку, как только напряжение в волокнах внизу бега убавиться, вода будет норм вытекать, ну и потом конечно же хорошо и качественно пролить водой с клинером в идеале, чтобы девочки уписялись по настоящему, минимум 30% от обьема влить.

• Like +1 3

Поделиться сообщением

• 0
  В 16.09.2024 в 15:27, romario999 сказал:

це фотіки, бро? 

капати зараз не повинно, бо поливати треба трішки, грам по 300-500 відстояною чистою водою раз в 3-4 дні. спробуй знизу невелики дірки шилом чи шпицею поробити. дувчики на мішки направ, шоб сохли. і дійсно справа дівчата підгоріли чи від лампи, чи від добрив. як поливав і чим?

Показать больше  

Бро, на той момент нічим крім води не поливав, то я лампою попік, вона від цього так стресонула шо зацвіла 

20240915_145525.jpg

Поделиться сообщением

• 0
  В 16.09.2024 в 16:38, LeSt сказал:

Из-за того, что они у тебя висят, нижние волокна бега в напряжении и могут почти не пропускать воду, был такой печальный оплыт, по итогу снизу болото, даже в беги нужно добавлять на дно 2-3см пенопласт мелкими кубиками, как вариант пробить шилом или еще чем-то, или поставить снизу каку-то подставку, как только напряжение в волокнах внизу бега убавиться, вода будет норм вытекать, ну и потом конечно же хорошо и качественно пролить водой с клинером в идеале, чтобы девочки уписялись по настоящему, минимум 30% от обьема влить.

Показать больше  

Ну пересадить вже не варіант с дренажом, а дірок натикаю.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 16.09.2024 в 17:56, GROW2023 сказал:

Бро, на той момент нічим крім води не поливав, то я лампою попік, вона від цього так стресонула шо зацвіла 

20240915_145525.jpg

Показать больше  

Оброби гібереліновою кислотою , то трохи стартане  в рості по любому 

Поделиться сообщением

• 0
  В 16.09.2024 в 17:57, GROW2023 сказал:

Ну пересадить вже не варіант с дренажом, а дірок натикаю.

Показать больше  

і постав на ящики з напоїв чи з овочей тощо. Бро @LeSt має рацію:perfect:

так а скільки тижнів зараз, шо цвіте? не побачив

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 17.09.2024 в 16:03, romario999 сказал:

і постав на ящики з напоїв чи з овочей тощо. Бро @LeSt має рацію:perfect:

так а скільки тижнів зараз, шо цвіте? не побачив

Показать больше  

Зацвіла тільки одна, 20 днів їм. Інші повідходили (ну майже повідхрдили,  головне шо не зацвіли) та почали набирать масу і пускать бокові гілки , але всеодно лист підкручений, вдалося тільки до 28 збить температуру, треба ще пару кулерів на лампу поставить мабуть, вона і так от сили на 30% від номеналу робе. 

20240915_145421.jpg

Поделиться сообщением

• 0
  В 17.09.2024 в 16:03, romario999 сказал:

постав на ящики з напоїв чи з овочей тощо.

Показать больше  

А з приводу цього, бро, мені здалося шо так буде удобніше, вони висять і не треба переставлять туди сюди,  просто піддон підставив полив і все. І по друге, я планував скрог, і шось я собі внушив шо сітка то полюбом буде фіксована й подумав шо негодиться фіксувать батву а горщики не. Я дірок нахуярив на дні, болота там не було, навпаки земля аж просіювалась з дірок 

Поделиться сообщением

• 0

@GROW2023 Бро, у тебе текстильний горщик, такі назвичай називають бегпотами, гровбег пристній поскладніше. Мій на колесах, грунту литрів за сто, вентиляція через труби і дренаж - пролечений керамзіт. А в твоєму випадку не треба нічого, все вентилюється добре і для дренажу вихід зі всіх боків та дна! 

В 14.09.2024 в 11:10, GROW2023 сказал:

А тобто листя скручуе  так від жари?

Показать больше  

так, в тебе затепло, але темпа не критична, в принціпі, буває і більше і нічого не можешь зробити. Я ростив на горищі влітку, як піднялась темпа, жопа, що я не робив, все пофіг, єдиний вихід був - це кондишн встановити, але це задорого для мене і так ростив, трава виросла красива, бохі були здоровими, але все було слабим! Темпа була більше за твою, тридцять з лихуєм під сорок. В твоєму випадку повинно витримати. 

Чудна травичка буває при добрих умовах і чим ближче ідеалу, тим сильніша дурь! Почитай книжку Соми "Мої щасливі рослини", десь була на форумі, хтось викладав.

А перелити в бегпотах можна з дурної голови, якщо встановити їх в високі піддони і лити воду в пот та в піддон. Так в повітрі, як у тебе даже не думай, що перелив. Перелив видно по листю, воно демонструє нестачу азоту, коріння задихається, перестає усвоюватись азот і бачиш на листах ознаки недостачі азоту. в тебе такого я не бачу!

@boyarskiy бро, це може бути ефект зйомки.

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0
  В 18.09.2024 в 03:51, GROW2023 сказал:

А з приводу цього, бро, мені здалося шо так буде удобніше, вони висять і не треба переставлять туди сюди,  просто піддон підставив полив і все. І по друге, я планував скрог, і шось я собі внушив шо сітка то полюбом буде фіксована й подумав шо негодиться фіксувать батву а горщики не. Я дірок нахуярив на дні, болота там не було, навпаки земля аж просіювалась з дірок 

Показать больше  

1. Чому не ведеш репорт по цьому грову? Було б цікаво глянути, що з цього вийде і почитати всі умови вирощування, щоб простіше було ставити "діагнози"

2. Залита земля зверху збилась і кисень до коріння погано проходить, через що реккомендую легенько "вспушити" землю, наприклад шпажкою з бамбукою, як для шашличків, щоб коріння не пошкодити. Просто натикай ходів в землі навкого паростка, з відступом в 5-10 см від рослини

3. Бува, що може бути й передозування покупною землею, але це дуууже рідко (якийсь брак партії чи хз..)

4. З кислотністю землі/води немає замірів?

5. лампи в тебе може і близькувато, то леди?

Поделиться сообщением

• 0
  В 18.09.2024 в 03:51, GROW2023 сказал:

Я дірок нахуярив на дні,

Показать больше  

поти спортив, вони з агроволокна, яка добре дренується та вентилюється, ніяких дірок не треба робити! Бро, я свої поти використовую вже хрен знає сікока!, тільки замочив в лімонці, пожмакав, промив водою і знова користуєшся. Ще й як що вони доброї якості, то вони дуже долговічні.

Поделиться сообщением

• 0
  В 24.09.2024 в 16:42, Shajtan сказал:

Було б цікаво глянути, що з цього вийде

Показать больше  

Бро,немае багато часу приділяти репортам, та і це ж спочатку треба було. Чи то я лінивий, хз. Ось так вони вже виглядають 

20240927_175028.jpg

Поделиться сообщением

• 0

Симпатично, гнуться гарно :perfect:

• Like +1 1

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

Чат Джа

Чат Джа

• или переместите ваши файлы сюда
      Разрешённые типы файлов: jpg, jpeg, jpe, png, gif, webp, mp3, wav, mp4 · Максимальный размер файла 3MB
      Вы можете загрузить только 1 файл
    • Создать...