Перейти к публикации
  • 0

скільки часу живуть горіхи?

alexeygrover

Вопрос

Панове гровери, хотів дізнатися вашої думки, скільки часу сємкі зберігають свої властивості? Який термін їх зберігання, скільки часу повинно пройти, щоб гровер знав, що з цими горіхами вже нема що мутити і краще їх викинути?

Поделиться сообщением

Рекомендованные сообщения

• 0
  В 29.09.2024 в 04:50, alexeygrover сказал:

Панове гровери, хотів дізнатися вашої думки, скільки часу сємкі зберігають свої властивості? Який термін їх зберігання, скільки часу повинно пройти, щоб гровер знав, що з цими горіхами вже нема що мутити і краще їх викинути?

Показать больше  

при нормальних умовах зберігання (постійна вологість, холод) -насіння 2012-2014 цілком живе, більше половини.
за поганих умов (скажімо сильно підвищилася вологість, а потім знову сухо можуть і за рік стати напівживими.

В 29.09.2024 в 04:50, alexeygrover сказал:

краще їх викинути?

Показать больше  

ніколи так не роби,Джа не пробачить. і це не жарт.

• Like +1 3

Поделиться сообщением

• 0

зазвичай насіння зберігає схожість в середньому три роки, а все решта - то умови зберігання, як писав Синоптик. В герметичних ємностях в холодильнику десятки років можуть жити

• Like +1 1

Поделиться сообщением

• 0

зберігав в холодильнику завжди в склянці з рисом, але останні роки з цими відключеннями як раз такі умови - то замезне. то нагріється! Горіхи, що вже багото років давали пручі рослини, біла вдова та тутанхамон автофеми, в цьому році проростали одна з трьох і росте слабке! Я вже не знаю на що думати!

Поделиться сообщением

• 0
  В 29.09.2024 в 17:20, alexeygrover сказал:

зберігав в холодильнику завжди в склянці з рисом, але останні роки з цими відключеннями як раз такі умови - то замезне. то нагріється! Горіхи, що вже багото років давали пручі рослини, біла вдова та тутанхамон автофеми, в цьому році проростали одна з трьох і росте слабке! Я вже не знаю на що думати!

Показать больше  

це багао насінин чи ні, чка статистика? Просто, якщо там в тебе пару десятків лежить, то може половина не прорости і це не страшно. А як тисяча і половина не проросла, то це вже час бити тревогу. Ну і варіант, що недозрілі насінини були, хоча тобі видніше

Поделиться сообщением

• 0

Взагалі систематичні коливання температури явно впливають на любий продукт негативно. На біологію тим більше. Якщо без ЕЕ холодильник встигав віддати холод, це може вплинути на живучість насіння.

А при стабільних рекомендованих умовах живучість зберігається по 3-5років точно. І часто значно більше.

Можна закутати герметично запаковані насіння в теплоізоляційні матеріали для уповільнення теплообміну

Поделиться сообщением

• 0

от как раз несколько дней назад эксперимент ставил, надо было для него прорастить несколько десяков орехов. Благо добрый человек подогнал каких-то регуляров местных, мол, минимум 4 года в холодильнике лежат.

Замочил на сутки (вода плюс 1 проц перекиси). Нормальные коммерческие за это время ВСЕГДА дают корень, после чего пересаживаю, кто не дал корень - в утиль, от них ничего хорошего не жду. Эти ни один корень не дали. Ну да я настойчивый (плюс мне на качество в этот раз не важно). Положил в мокрую салфетку, через сутки проросла половина. Высадил в минвату, разделил на 5 групп (собственно, ради чего затевалось). Одну замочил в растворе для клонов (блум, 2.0ЕС/5,6ПШ). Оставшиеся - гроу, 3.0 - 2.0 - 1,5 - 1.0 ЕС/6.0ПШ.

Взошли все одинаково, первые 4 дня - разницы не наблюдаю.

Касаемо вопроса топикстартера - после 4 лет в холодильнике взошла половина (правда, учитывая размер орехов и непонятное происхождение, не факт, что на первом году было бы лучше )))) )

А так - конечно, для мен загадка, для чего могут быть нужны еще более старые орехи, учитывая, что каждый год бридеры делают все лучшие и лучшие сорта

На гидре все очень быстро растет, поэтому очень рыхлые шишки (с)

Поделиться сообщением

• 0

В 29.09.2024 в 17:20, alexeygrover сказал:

Я вже не знаю на що думати!

Expand   Показать больше  

а насіння ти часом не викидав?:rasta_biggrin: 

• Like +1 1
  • Джа Пре +1 1

Поделиться сообщением

• 0

@Shajtan багато чи не багато - питання масштабу. Я у Міли колись набрав тутанхамону - зайшов тоді класно він, пролежали років з десяток, та Кактус розпродавав свої залишки, я в нього з пару десятків Білої вдови набрав (вона ще й у нього пролежати могла). Було все чудово, Вдовиця рік з року давала норм результат, в цьому року знову її вирішив поростити ну і тутік мій любимий, був вражений, херово проростають і виросли слабкими. Думаю, мож за стільки років генетики теж псується з сімкою? Багато сімок вірастали з дефектом. Семядольки розгорнула, а на однієї плямка темна, потім плямка стає більше і семядолька гине. Один тутік виріс без листя взагалі. Довгий час я спостерігав за ним, що він буде робити! Він одну семядольку витягнув до світла і так і жив, бруньку так і не сформував. ну і крякнув. Хер з ним, думаю, це природно, щоб сємки псувались часом, але чому вони росли слабкими!? Зараз могу це пояснити вже! Була дика спека і всі кущі виросли слабкими, друга генерація (учора схарвив)лупаше класно!

Роки з три тому як завжди свої тутіки піднімав, ще й ww росла в боксі, ще й ракета Кактуса була і, здається, ще щось, напхав я тоді дохера чого в бокс - він був норм розміру, Тутанхамон був самим дорослим - тоді йшов гров нескінченний, тільки харвив автіка, на його місце вже була розсада готова, ну і хтось з них пильнув, я думаю, що це тутік, правда з яйцями нікого не зловив, мабудь всього декілька яєць було, і всі рослини виявились з сємками, небагато, але були, думаю, це ж автофеми повинні бути в батьків. Назбирав пляшечку сімок, всі в міксі. Тепер кожний рік піднімаю їх, вони маленькі ростуть, але пручі і гібрідів багато, хто від кого - невідомо, але головне - справа батьків не загинула а продовжує жити в її дятлахах.

Поделиться сообщением

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

Чат Джа

Чат Джа

Пожалуйста, введите ваше отображаемое имя

• Создать...